بررسی ریسک خطرات و تاثیر جایگزینی حلال غیرقابل اشتعال بر کد ارزیابی ریسک به روش ویلیام فاین در کارخانه پلاستیک سازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-8-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 124
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح غلامی

Occupational Health , Shahid Sadughi University of medical scince, Yazd , Iran

غلامحسین حلوانی

Faculty member of the Department of Occupational Health , Shahid Sadughi University of medical scince, Yazd , Iran.

جواد رادپور

Occupational Health , Shahid Sadughi University of medical scince, Yazd , Iran

یحیی خلیفه

Occupational Health , Shahid Sadughi University of medical scince, Yazd , Iran

فاطمه دریس

Faculty member of the Department of Statistics, Shahrekord University of medical sciences

سعید حیدری سورشجانی

Shahrekord University of medical sciences

چکیده

مقدمه : محیط های صنعتی به خاطر ماهیت خود در معرض خطرات و آسیب های جدی قرار دارند و به تناسب رشد روزافزون تکنولوژی، این خطرات و آسیب ها به صورت بالقوه رو به گسترش هستند، این مطالعه با هدف بررسی خطرات و ریسک های در معرض کارگران صنایع پلاستیک سازی و تاثیر جایگزینی ریسک پس از جایگزینی بر RAC و روشی جهت توجیه اقتصادی حذف ریسک انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی از نوع مداخله ای خطرات و ریسک ها در کلیه واحدها ی یک شرکت پلاستیک سازی (با ۱۵۰ نفر کارگر) به روش JSA شناسایی و به روش Whilliam Fine توسط گروه کارشناسی(HSE)  بررسی، آنالیز و مداخله در یک مورد انجام (جایگزینی) و۲  &  RAC ۱محاسبه و با استفاده از نرم افزار(SPSS)  نسخه ۱۶ آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار محاسبه شد. نتایج: تعداد ۷۹ خطر در کل ۹ شغل (وظیفه ) اصلی شرکت پلاستیک سازی شناسایی گردید بیشترین کد ریسک مربوط به آتش سوزی حلال با کد ریسک ۳۰۰ و بعد از آن گیر افتادن دست بین غلطک ها با عدد ریسک ۱۸۰ می باشد در این مطالعه کارگران واحد تولید و چاپ سفره یک بار مصرف به دلیل در معرض تماس بودن با ریسک های مختلف ارزیابی شده در معرض خطرات بیشتری نسبت به سایر کارگران کارخانه قرار دارند. نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان می دهد که اقدام مهندسی جایگزینی یکی از اساسی ترین روش ها در حذف ریسک می باشد و روش JSA را جهت آنالیز شغلی مخاطرات شغلی و روش Whilliam Fine را به عنوان روشی کاربردی جهت ارزیابی ریسک و توجیه هزینه های مربوطه معرفی می نماید.

کلیدواژه ها

Risk assessment, Plastic, William Fine’s method, Replacement, JSA, ارزیابی ریسک, پلاستیک سازی, ویلیام فاین, روش جایگزینی, JSA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.