شناسایی خطرات زیست محیطی تجهیزات صنعت نورد گرم فولاد کویر به روش What if و ارزیابی ریسک آن به روش ویلیام فاین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-9-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن احرام پوش

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

غلامحسین حلوانی

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

محمد تقی قانعیان

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

علی دهقانی

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

مسعود شفیعی

مجتمع فولاد کویر

محسن حسامی آرانی

مجتمع فولاد کویر

چکیده

مقدمه: یکی از الزامات ارزیابی ریسک زیست محیطی صنعت نورد، بررسی عملکرد تجهیزات و دستگاه های موجود در این صنعت و شناسایی خطرات زیست محیطی متعاقب آن می باشد. این مطالعه، خطرات زیست محیطی فرایند نورد گرم را با تکتیک "چه می شود اگر؟" شناسایی و سپس ارزیابی ریسک آنرا به روش ویلیام فاین انجام داده است. روش بررسی: این مطالعه قبل و بعد (نیمه تجربی) است ، پس از طبقه بندی تجهیزات موجود در سالن تولید صنعت نورد گرم فولاد کویر، عملیات شناسایی خطرات زیست محیطی با توجه به رویکردهای مدنظر ایزو ۱۴۰۰۱ (نظیر: انتشار آلاینده ها به هوا و آب، مصرف انرژی، استهلاک تجهیزات و ...)، با تکتیک "چه می شود اگر؟" طی بازدید میدانی انجام شد سپس تیم کارشناسی ارزیابی ریسک اولیه به روش ویلیام فاین انجام داد و راهکارهای اصلاحی را پیشنهاد و RAC۲ را محاسبه نمود. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ استفاده گردید. نتایج: ۲۸۰خطر زیست محیطی مربوط به کارکرد صحیح و معیوب تجهیزات شناسایی شد که بیشترین تعداد خطرات مربوط به ماشین آلات تولید (۲/۲۹%) و سپس تجهیزات مکانیکی(۲/۲۴%) بود. بیشترین دسته خطر زیست محیطی شناسایی شده (۲۱%) مربوط به ایجاد و پراکندگی پسماند و سپس خطر انتشار آلاینده ها به هوا (۵/۱۸%) و کمترین درصد(۵/۲%)خطر خوردگی و استهلاک تجهیزات بود. بیشترین فراوانی خطر مربوط به ایجاد و پراکندگی پسماند (۷۳ مورد) و کمترین آن مربوط به خوردگی و استهلاک تجهیزات (۱ مورد)می باشد. نتیجه گیری: استقرار مدیریت جامع زیست محیطی در صنعت نورد با تکیه بر پایش مستمر تجهیزات در قالب تدوین برنامه های نگهداری و تعمیرات جهت پیشگیری از ایجاد نواقص فنی اثرگذار بر محیط زیست؛ نقش مهمی در کنترل انتشار آلودگی ها به محیط متاثر از این صنعت خواهد داشت. 

کلیدواژه ها

Environmental hazards, Risk assessment, Williamfine, kavir steel complex, What if Technique., مجتمع فولاد کویر, خطر زیست محیطی, ارزیابی ریسک, تکنیک چه می شود اگر, ویلیام فاین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.