تبیین عملکرد آستان قدس رضوی در طراحی و اجرای پروژههای عام المنفعه و عمرانی به منظور تسهیل زیارت و تکریم زائران (نمونه موردی مجتمع های بین راهی امام رضا علیه السلام)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE03_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مرادیان مقدم

کارشناس ارشد ارتباطات، دانشگاه امام رضا (ع)

چکیده

زیارت، اظهار ارادت خالصانه به مرید است. ابراز علاقه به اطاعت و اعلام خود فراموشی از صمیم قلب نسبت به جانان. زیارت، ارایه خود درمقیاس ها و ابزار سنجش است، و ایستادن در مقابل آینه و معیار کمال و آدرس کوی کمال به انسان متعالی که در آنجا به کمال برسد. ساماندهیمسیرهای زیارت، از جهت تعدیل سرمایه و زمان اختصاصی به عناصر زیارتی شهر، حائز اهمیت است. یکی از شهرهای مهم درزمینه ی زیارت درایران شهر مقدس مشهد است که دومین کلانشهر مذهبی جهان بعد از مکه ی مکرمه هست. مشهد به عنوان بزرگترین شهر مذهبی و زیارتی ایرانهرساله بالاترین میزان زائران را داراست. مهمترین جاذبه های شهر مشهد جاذبه های مذهبی میباشند که در راس و سرآمد همه این جاذبه ها بارگاهمطهر امام رضا (ع) قرار دارد واصلیترین عامل ورود میلیونی زائران و مسافران به این شهر محسوب می گردد. افزایش چشمگیر زائران حضرت علیبن موسی الرضا (ع) و عدم ارائه خدمات مطلوب در مسیرهای منتهی به مشهد مقدس ضرورت ایجاد مجموعه های زیبا را با ساختاری فنی و مهندسیدر فواصل متناسب می طلبید که آستان قدس رضوی با توجه به ظرافت و حساسیت موجود باهدف ایجاد مکان مناسب جهت ادای فرائض دینی وضرورت تسهیلات و امکانات رفاهی و بهداشتی به احداث مجتمع های رفاهی بین راهی امام رضا (ع) همت گماشته تا زائران حضرت ثامن الحجج (ع)با اطمینان خاطر در مسیر راهشان تردد نموده و از تسهیلات فراهم شده استفاده نمایند. ارج نهادن شعائر اسلامی و فراهم آوردن تسهیلات عبادی رفاهیبرای زائران حضرت رضا (ع)، مصداق عینی توسعه فرهنگ رضوی است. در این راستا پرسش پژوهش حاضر به این صورت مطرح میشود که:عملکرد آستان قدس رضوی چه آثار مادی و معنوی و دینی در طراحی و اجرای پروژه های عمرانی عامالمنفعه با محوریت مجتمع های بین راهی داردو این عملکرد چه تاثیری بر تسهیل زیارت و تکریم زائران دارد؟

کلیدواژه ها

زیارت، مجتمع های بین راهی، پروژه های عام المنفعه، آستان قدس رضوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.