بررسی کانی شناسی سنگهای آتشفشانی دماوند
- سال انتشار: 1380
- محل انتشار: پنجمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
- کد COI اختصاصی: SGSI05_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2310
نویسندگان
دانشگاه تربیت معلم
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده
دماوند آتشفشانی ست مطبق به سن پلئیستوسن متشکل از گدازه و سنگهای آذر آواری که حجم گدازه به طور چشمگیر بیش از آذرآواری ست. گدازه ها و سنگهخای پیروکلاستیک دماوند غالباً دارای ترکیب باناکیت (لاتیت) هستند. گدازه های شوشونیتی به حالت بین لایه یی و آبساروکیت به صورت گدازه های قاعده یی و یا به شکل اسکوری در داخل سنگهای یروکلاستیک دیده می شود. ترکیب کانی شناسی آبساروکیت شامل کریزولیت، دیوپسید-سالیت، پلاژیوکلاز و سانیدین است. شوشونیتها داریی اولیوین و فلوگوپیت هستند اما اولیوین به کلریت تجزیه شده است. ترکیب کانی شناسی با ناکیت(لاتیت) شامل اولیگوکلاز-آندزین فلدسپات آلکالن، اوژیت، برونزیت، فلوگوپیت، کرسوتیت، آپاتیت، ماگنتیت و ایلمنیت است. مقدار زاویه ی 2VNP در فنوکریستالهای فلدسپات آلکالن سنگهای آتشفشانی دماوند ( 68 درجه تا 2VNP=54) با آنچه که تا امروز در خصوص آنورتوز و سانیدین ذکر شده ( 42 درجه تا 2VNP=0) مغایرت دارد. محاسبات ژئوترموبارومتری بر روی فنوکریستالهای آمفیبول و پلاژیوکلاز و نیز بر اساس تعادل کلینوپیروکسن-ارتوپیروکسن نشان داده که این فنوکریستالها در فشارهای بالا (4/3 تا 9/9 کیلوبار) و حرارتهای 946 تا 1118 درجه ی سانتیگراد متبلور شده اند. مقدار زاویه ی 2VNP غیر عادی در فنوکریستالهای فلدسپاتهای آلکالن سنگهای آتشفشانی دماوند شاید به علت درصد قابل توجه آنورتیت ( تا 15 درصد ) در این بلورها ( در نتیجه ی تبلور در فشارهای بالا) و یا به سبب پیدایش کریپتوپرتیت یا کریپتو آنتی پرتیت در فنوکریستالها باشد.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.