بررسی هندسه آجرکاری ورودی خانه های شهردزفول

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی سازه، راه، معماری
  • کد COI اختصاصی: CHALOOSCIVIL01_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه سالاری نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد

مجتبی زرگرزاده دزفولی

مربی عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد دزفول

چکیده

معماری سنتی ایرانی مبتنی برهندسه و تناسب می باشد با پژوهشهای مختلفی که درمورد اکثر بناهای معماری سنتی ایران انجام شده نشان داد ه کهدرتمامی اجزا آن تناسب رعایت شده و دارای هندسه مشخص می باشد عنصر اصلی مصالح ساختمانی کالبد شهر دزفول آجر است استفاده از آجر هم در سازه و هم درتزئینات بناهای آن شهر آجری دیده می شود تاکنون پژوهشهای بسیاری درمورد تزئینات آجرکاری بناهای مختلف دردوران های متفاوت معماری ایرانی صورت گرفته تا بحال پژوهش منسجم و هدفمندی در مورد هندسه آجرکاری خانه های دزفول که شهر آجر نامیده می شود انجام نشده است هدف این مقاله بررسی تناسبات خوون چینی ورودی خانه های شهر دزفول با استفاده ازمنابع اسناد و مدارک مرتبط و مطالعات میدانی با روش توصیفی موردی است تا با بررسی و تحلیل خوون چینی ها به الگویی مناسب برای خلق خوون چینی های جدید و متنوع درجهت سامان بخشی به نماهای شهری استفاده کرد.

کلیدواژه ها

آجرکاری ـ ورودی ـ دزفول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.