بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی و ارتباط آن با عاطفه منفی در پرستاران: یک مطالعه توصیفی- تحلیلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-13-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خلیل برهانزهی

Department of nursing, School of nursing, Iranshahr University of Medical Sciences, Iranshahr, Iran

زهرا ابراهیمی ریگی

Department of nursing, School of nursing, Iranshahr University of Medical Sciences, Iranshahr, Iran

الناز یزدان پرست

Department of nursing, School of nursing, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

سعیده دادپیشه

Department of Physiology, School of nursing, Iranshahr University of Medical Sciences, Iranshahr, Iran

هاجره ابرهیمی ریگی

Department of nursing, School of nursing, Iranshahr University of Medical Sciences, Iranshahr, Iran

چکیده

زمینه و هدف: تاثیر اختلالات اسکلتی عضلانی و ارتباط آن با عاطفه منفی در پرستاران کمتر مورد بررسی قرار گرفته است؛ با توجه به لزوم یافتن عوامل موثر در جهت پیشگیری اختلالات اسکلتی عضلانی، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی با عاطفه منفی در پرستاران شهر ایرانشهر انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود که در سال ۱۳۹۶ انجام شد. تعداد ۳۳۴ پرستار به صورت سر­شماری وارد مطالعه شدند. ابزارهای جمع­آوری داده­ها فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-۲۱) و پرسشنامه نوردیک بود که به صورت خود گزارشی تکمیل گردید. ابزارهای مورد نظر پس از روان­سنجی مورد استفاده قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز توصیفی، آزمون رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ انجام شد. سطح معنی داری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها:  نتایج نشان داد که شیوع استرس در پرستاران نسبت به افسردگی و اضطراب بالاتر بود. بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در پشت و گردن بود. بین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در تمام نواحی بدن به جز پشت و افسردگی، اضطراب و استرس ارتباط معنی داری مشاهده شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج فوق مشخص شد که پرستاران درجاتی از افسردگی، اضطراب و استرس را تجربه کرده اند که می تواند در بروز اختلالات اسکلتی نقش داشته باشند لذا روش های آموزش ایمن سازی به پرستاران به منظور کاهش استرس، اضطراب و افسردگی توصیه می شود که نوبه خود می تواند در کاهش شیوع اختلالات اسکلتی و عضلانی موثر باشد.

کلیدواژه ها

Nurses, Negative affect, Musculoskeletal Disorders, عاطفه منفی, اختلالات اسکلتی عضلانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.