شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی اپراتورهای اتاق کنترل اپوکسی یک شرکت لوله سازی با استفاده از تکنیک HEC

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TKJ-13-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامعباس شیرالی

Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

بهنوش جعفری

Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

فاطمه رئوفیان

Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: امروزه در بسیاری از محیط های شغلی، بروز یک خطای انسانی می تواند به حادثه ای فاجعه بار منتهی شود که خطاهای انسانی عامل اصلی حوادث محسوب می شوند. با توجه به نقش حیاتی اتاق کنترل در هدایت و کنترل سایت های مختلف صنعت لوله سازی به خصوص بخش پوشش خارجی، رخداد هرگونه خطایی می تواند منجر به حوادث انسانی، آسیب به ماشین آلات، وقفه در تولیدات شود. هدف از پژوهش حاضر شناسایی و ارزیابی خطای انسانی به روش Human Error Calculator  (HEC)  در اتاق کنترل اپوکسی یک شرکت لوله سازی است. روش بررسی: در پژوهش توصیفی- مقطعی حاضر از روش HEC جهت شناسایی و ارزیابی خطاهای انسانی استفاده گردید. تکنیک HEC توسط شرکت Risk Map ارائه شده است و در آن احتمال خطای انسانی بر اساس پنج فاکتور موثر بر رخداد خطای انسانی شامل درجه ی فوریت، پیچیدگی، اهمیت، درجه ی مهارت فردی و تکرار وظیفه و با استفاده از یک ابزار دیسکی شکل تحت عنوان Risk Disk و از طریق مشاهده مستقیم، دستورالعمل های موجود و مصاحبه با سرپرست واحد مذکور تعیین می شود. نتایج: با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش مشخص گردید که از ۱۱ وظیفه شناسایی شده، ۵ وظیفه شغلی با عدد ریسک ۷۰ درصد دارای احتمال خطای انسانی زیاد، ۴ وظیفه شغلی با عدد ریسک ۵۰ درصد و یک وظیفه شغلی با عدد ریسک ۴۰ درصد دارای احتمال خطای انسانی متوسط است و یک وظیفه شغلی با عدد ریسک ۲۰ درصد دارای احتمال خطای انسانی در حال افزایش است. نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که روش HEC کاربری آسانی داشته و یک ابزار ساده و مفید برای متخصصان به منظور محاسبه احتمال بروز خطای انسانی می باشد. علاوه براین،  HECیک روش کاربردی، موثر و سودمند برای مدیران به منظور کاهش خطای انسانی است.  

کلیدواژه ها

Human error, Control room, Epoxy, Pipe mill, HEC, خطای انسانی, اتاق کنترل, اپوکسی, لوله سازی, HEC

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.