بررسی نوسان قوس جوشکاری بر ریز ساختار وخواص مکانیکی جوش توسط فرایند جوشکاری SMAW
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین علوم مهندسی و پایه در ایران
- کد COI اختصاصی: SCIENECONF02_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 348
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی مواد شناسایی وانتخاب مواد مهندسی
چکیده
دراین پژوهش تاثیر نوسان مکانیکی قوس ( نوع حرکت الکترود) بر مقاومت به ضربه و سختی مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت .در واقع در این تحقیق ما به دنبال این پرسش هستیم که تاثیر نوسان مکانیکی قوس ( نوع حرکت الکترود ) بر ریز ساختار ، مقاومت به ضربه و سختی برینل ناحیه جوشکاری شده در حالت مسطح چیست؟ امروزه از فرایندهای جوشکاری به طور وسیع و گسترده در صنعت استفاده میشود .یکی از متداول ترین روش های جوشکاری، جوشکاری با قوس الکترود دستی است که از پر استفاده ترین فرایند های جوشکاری قوسی محسوب میشود زیرا در انواع وضعیت ها و حالت ها می توان از آن استفاده کرد . این روش به طور وسیع در صنایع کشتی سازی ، شرکت های آب و فاضلاب، شرکت های نفت و پتروشیمی ، پل سازی ، مخازن تحت فشار ، سیستم های لوله کشی، صنایع فولاد سازی و به ویژه تعمیرات و نگهداری در زمینه ساخت و تولید به کار گرفته میشود .جوشکاری بعضی از اتصالات و ورق ها در شرایط خاص با روش اتوماتیک یا خودکار بسیار مشکل یا غیرممکن بوده و فرایند جوشکاری قوس الکترود دستی، روشی ایده آل برای این موارد است . یکی از تکنیک هایی که جوشکاران در چنین مواقعی استفاده می کنند نوسان مکانیکی قوس ( نوع حرکت الکترود ) است یعنی جوش خود را به صورت خطی، زیگراگی ، مارپیچ و .. انجام می دهند ولی با توجه به غیرعادی بودنشرایط ( وجود نوسان حین جوشکاری) ، جوش ها با یکدیگر تفاوت داشته و یکسان نیستند همچنین تجربه نشان داده که در برخی از مناطق جوشکاری شده فارغ از مهارت جوشکار جوش کیفیت بالایی داشته و دوام زیادی دارد ولی در برخی دیگر از مناطق کیفیت جوش پایین بوده و باعث خرابی زود رس می گردد که دلیل این موضوع تفاوت در مقاومت به ضربه و ریز ساختار شدن منطقه جوشکاری شده و عیوب به وجود آمده حین جوشکاری خواهد بود.کلیدواژه ها
نوسان قوس، SMAW، خواص مکانیکی، ریزساختارمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.