نقش خوشبینی آموزشی و شفقت به خود در پیش بینی بهزیستی اجتماعی معلمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ARSEP10_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کشته گر

دانشجوی کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی

افسانه مرزیه

دانشیار دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه سیستان وبلوچستان

عبدالوهاب پورقاز

دانشیار دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه سیستان وبلوچستان

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین نقش خوشبینی و شفقت به خود در بهزیستی اجتماعی معلمان است. روش انجام تحقیق توصیفی ازط نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه معلمان (مرد- زن) مقطع ابتدایی شهرستان نیمروز تشکیل دادند که طبق فرمول کوکران ۱۴۸ نفر با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش مورد استفاده سه پرسشنامه خوشبینی(شییر و کارور،(۱۹۸۵، شفقت به خود(نف وهمکاران،(۲۰۱۲ و بهزیستی اجتماعی(کیز،(۲۰۱۱ بود. روایی پرسشنامه ها از نوع محتوایی و اعتبار با استفاده ازضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه خوشبینی ۰/۸۰، شفقت به خود ۰/۸۳ و بهزیستی اجتماعی ۰/۷۸ برآوردشد. جهت تحلیل فرضیه های پژوهش زمون رگرسیون خطی و گام به گام، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون tتکنمونه و آزمون t گروه های مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد که خوشبینی و شفقت به خود توانستند بهزیستی اجتماعی معلمان شهرستان نیمروز را به طور معناداری پیشبینی کنند. از بین مولفه های خوشبینی مولفه خوشبینی ذاتی و از بین مولفه های شفقت به خود مولفه مهربانی به خود بیشترین نقش را در بهزیستی اجتماعی معلمان برعهده داشتند. همچنین بین خوشبینی و شفقت به خود و مولفه های آن با بهزیستی اجتماعیمعلمان رابطه معناداری مشاهده شد. میزان خوشبینی معلمان در سطح بالایی بود اما میزان شفقت به خود و بهزیستی اجتماعی در معلمان در سطح پایینی مشاهده شد. نتایج آزمونt گروه های مستقل نیز حاکی از آن بود که بین میزان خوشبینی معلمان مرد و زن شهرستان نیمروز تفاوتی وجود نداشت اما بین بهزیستی اجتماعی وشفقت به خود در معلمان مرد و زن شهرستان نیمروز تفاوت معناداری وجود داشت و معلمان مرد از بهزیستیاجتماعی و شفقت به خود بیشتری برخوردار بودند.

کلیدواژه ها

بهزیستی اجتماعی، خوشبینی، شفقت به خود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.