مقایسه رفتارهای خود آسیب رسان و تکانشگری در نوجوانان خانواده های طلاق و عادی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در علوم تربیتی، روانشناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: ARSEP10_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 349
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه رفتارهای خود آسیبرسان و تکانشگری در نوجوانان خانواده های طلاق و عادی انجامگرفته است. از جامعه فرزندان نوجوان خانواده های طلاق و فرزندان نوجوان خانواده های طلاق نگرفته تحت پوشش کمیتهامداد امام خمینی شهر تهران در سال ۱۳۹۷ تعداد ۶۰ نفر ۳۰) نوجوان عادی و ۹۰ نوجوان خانواده های طلاق) به شیوه نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. روش این تحقیق علی - مقایسه ای یا پس رویدادی بود. برای گردآوری داده ها پرسشنامه ویژگیهای دموگرافیک، پرسشنامه آسیب به خود سانسون و همکاران (۱۹۹۸) و پرسشنامه تکانشگری بارات(۱۹۵۹) به کاربرده شد. داده ها با روش تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج این پژوهش نشان داد میان دو گروه نوجوانان خانواده های طلاق و عادی در همه متغیرهای رفتارهای خود آسیبرسان و تکانشگری تفاوتی معنادار وجود دارد. به طور کلی میانگین نمرات رفتارهای خود آسیبرسانی مستقیم F=۲۵.۸۸)؛ (P< ۰.۰۵ و رفتارهای خود آسیبرسانی غیرمستقیم F=۵۵.۷۷)؛ (P< ۰.۰۵ در فرزندان خانواده های طلاق بهطور معناداری بالاتر از فرزندان خانواده های عادی بود و میانگین نمرات تکانشگری شناختی F=۱۱.۶۲)؛ (P< ۰.۰۵ و بی برنامگی F=۳۹.۱۰)؛ (P< ۰.۰۵ در فرزندان خانواده های طلاق بهطور معناداری بالاتر از فرزندان خانواده های عادی بدست آمد. با توجه به یافته هایاین تحقیق می توان اظهار داشت که طلاق والدین تنها زندگی خود آنها را تحت تاثیر قرار نمی دهد، بلکه شاید بیش از آن برزندگی فرزندان تاثیرگذار استکلیدواژه ها
رفتارهای خود آسیب رسان - تکانشگری - طلاقمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.