بررسی حساسیت رطوبتی مخلوط های آسفالتی گرم (WMA) حاوی افزودنی زایکوترم و درصدهای مختلف خرده آسفالت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 19، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-19-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی گرزی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

محسن فلاح زواره

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

در سال های اخیر استفاده از تکنولوژی آسفالت گرم و مصالح آسفالتی بازیافتی (RAP) به منظور کاهش هزینه ها و حفظ محیط زیست به شدت مورد توجه قرار گرفته است. علی رغم مزایای زیست محیطی و اقتصادی مطرح شده درباره تکنولوژی آسفالت گرم، نگرانی از عملکرد حساسیت رطوبتی از مهم ترین مشکلات مخلوط های آسفالتی گرم می باشد. در این تحقیق تاثیر درصدهای مختلف تراشه های خرده آسفالت بر روی حساسیت رطوبتی مخلوط های آسفالتی گرم حاوی افزودنی زایکوترم، مورد بررسی قرار گرفته است. نانو ماده زایکوترم به عنوان افزودنی شیمیایی از تکنولوژی های ساخت مخلوط های آسفالتی گرم و دو نوع مصالح سنگی متفاوت در برابر خرابی رطوبتی (سیلیسی و آهکی)، در این تحقیق استفاده شده اند. در مجموع ۴۸ نمونه مخلوط آسفالتی با درصدهای مختلف از مصالح خرده آسفالت (۰، ۱۵، ۳۰و ۴۵) مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای بررسی حساسیت رطوبتی در این تحقیق از آزمایش مقاومت کششی غیر مستقیم (ITS) و آزمایش آب جوشان استفاده شده است. نتایج آزمایش ها نشان داد که با افزودن خرده آسفالت به مخلوط آسفالتی گرم با مصالح سنگی سیلیسی و نیز آهکی، حساسیت رطوبتی مخلوط افزایش پیدا می کند. به طور کلی با افزودن ۴۵درصد خرده آسفالت به مخلوط های آسفالتی گرم ساخته شده با مصالح سنگی سیلیسی کاهش حدود ۱۹درصد در شاخص TSR در آزمایش ITS و کاهش حدود ۳۰درصد در پوشش سنگدانه ها توسط قیر در آزمایش آب جوشان و در مخلوط آسفالتی ساخته شده با مصالح آهکی ، کاهش حدود ۲۳درصد در شاخص TSR و همچنین کاهش حدود ۲۵درصد در پوشش سنگدانه ها توسط قیر مشاهده شد که باعث کاهش مقاومت مخلوط های آسفالتی در برابر رطوبت می گردد.

کلیدواژه ها

آسفالت گرم (WMA), خرده آسفالت (RAP), حساسیت رطوبتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.