بررسی نظام مند اثرات فن آوری های نوین بر روندهای آموزشی آینده
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه فناوری آموزش، دوره: 16، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JEIT-16-3_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 196
نویسندگان
گروه علوم تربیتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
گروه علوم تربیتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
گروه علوم تربیتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
گروه علوم تربیتی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامی، اردبیل، ایران
چکیده
پیشینه و اهداف: تلاش جوامع امروزی برای همگامی با تغییرات روزافزون در عرصه فن آوری به حوزه آموزش و پرورش هم کشیده شده است؛ براین اساس تغییرات و تحولات ساختاری، سازمانی و اداری در شکل کنونی مدارس به عنوان یک ضرورت در دیدگاه خبرگان و کارشناسان مطرح شده است. سرعت تغییرات و توسعه فن آوریها و تاثیر آن بر روندهای آموزشی، به همراه خود، چالشها و فرصتهای استفاده از فن آوریهای نوین را پیش روی آموزش قرار داده است. هدف این پژوهش بررسی اثرات فن آوریهای نوین بر روندهای آموزشی آینده براساس مطالعات مروری روی منابع خارجی، منابع داخلی و مصاحبه با کارشناسان و خبرگان آموزشی است.روش ها : این پژوهش با رویکرد کیفی و به روش تحلیل مضمون انجام شده است. جامعه آماری شامل اسناد، مقالات، رسالهها، ویدئوهای سخنرانی و کنفرانس های آموزشی، طرحها و گزارش های پژوهشی مرتبط با موضوع مورد پژوهش و قابل دسترسی در دو دهه اخیر و همچنین نتایج مصاحبه نیمه ساختاری انجام یافته با ۲۰ نفر از صاحب نظران در حوزه تعلیم و تربیت در استان اردبیل است. دادهها به روش کیفی سه گام « تحلیل مضمون» کدگذاری، تحلیل و مقولهبندی شدهاند.یافته ها: یافتههای این مطالعه، ذیل دو مضمون اصلی «تاثیر مثبت فن آوری در آموزش» و «چالش فن آوری و آموزش»، تدوین شد که مضمون اصلی اول با ۴۰ مضمون فرعی و مضمون اصلی دوم ۳۴ مضمون فرعی دسته بندی شد. ضرورت توجه به اثرات فن آوری برساختارها و فرصتهای فردی، کاهش هزینه ها، راه حل های خودکار و افزایش بازده، بهبود بخشی به فرایند تدریس و ... را میتوان بخشی از مضمونهای فرعی به دست آمده ذیل مضمون اصلی «تاثیر مثبت فن آوری در آموزش» به حساب آورد. همچنین در ذیل مضمون «چالش فن آوری و آموزش» مضمونهای فرعی عدم همخوانی استانداردهای موجود با استانداردهای در حال ظهور، نیاز به مسیرها و زیر ساختهای جدید انتقال جریان آموزش در مدارس آینده، فرامرزی بودن فن آوری، گسترش اینترنت، فرهنگ-استارتاپی، نحوه مدیریت پیچیدگی و عدم اطمینان، حالت چسبنگی و نفوذ فن آوری در فرهنگ جامعه و... به دست آمد.نتیجه گیری: توجه و برنامه ریزی برای تغییر در نظام آموزشی آینده را میتوان از یافته های به دست آمده از این پژوهش استنباط کرد.کلیدواژه ها
فضای آموزشی, فناوری های نوین, روندهای آموزشی, تعامل دو سویه, یادگیری هوشمنداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.