قیزقلعه سی ساوه یادگاری از اسماعیلیان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش ملی سازه، راه، معماری
  • کد COI اختصاصی: CHALOOSCIVIL01_353
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صدیقیان

دانشجوی دکتری باستان شناسی دوران اسلامی

اسماعیل شراهی

کارشناس باستان شناسی

چکیده

چگونگی کارکرد قلاع به عنوان پایگاه های مههم نظامی سیاسی اجتماعی اقتصادی درمناطق مختلف و حتی در نقاط دورافتاده ازطریق بررسی های جامع جغرافیایی تاریخی باستان شناسی و ... ما را به شناخت ارتباط متقابل جوامع با محیط و سرزمینشان دردوران ها و سطوح مختلف رهنمون می سازد قلاع کوهستانی و استحکامات نظامی درسرزمین ایران از قدیمی ترین ایام تا یکی دو قرن اخیر به واسطه نقش مهم و استراتژیکی که درکسب و حفظ قدرت داشته اند از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده اند اهمیت این بناها باعث شده تا در دوره ها ومکان های گوناگون کارکردهای مختلفی برعهده داشته باشند که محافظت از مرزها و راه ها و شهرهای بزرگ و منابع طبیعی از جمله این وظایف هستند قیزقلعه سی ساوه نیز اجمله قلاع کوهستانی است که بواسطه ویژگیهای خاص خود و با توجه به شرایط مختلف سیاسی اقتصادی در دوران های مختلف کارکردهای ذکر شده را م یتوان برای آن متصور شد. دراین نوشته سعی شده است تا براساس نتایج حاصل از کاوش و خواناسازی بخشهایی از قلعه و ویژگیهای معماری و داده های باستان شناسی موجود به نقش کارکرد و چرایی ایجاد قلعه پرداخته شود همچنین تلاش شد تا با توجه به آثار باقیمانده از قلعه و همچنین خواناس سازی فضاهای ان حدودی کارکردها یمختلف فضاهای و دوره های استقراری آن شناسایی و بازسازی شود

کلیدواژه ها

قیزقلعه سی، ساوه ـ قلعه ـ دوره میانی اسلامی ـ اسماعیلیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.