بررسی عوامل موثر بر گرایش به بدحجابی در بین دختران مقطع متوسطه ناحیه ۳ شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: ESPCER05_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا روستایی پاتپه

استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه پیام نور، صندوق پستی: ۱۹۳۹۵-۴۶۹۷ تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش ابتدا اهمیت مساله حجاب از دیدگاه اسلام مورد تحلیل واقع شده سپس به بررسی عوامل موثر بر گرایش بهبدحجابی در بین دختران مقطع متوسطه ناحیه ۳شهر کرمانشاه پرداخته شده است جامعه آماری مورد مطالعه دختران ۱۵ تا ۱۹ساله ناحیه ۳ شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۷ می باشد با توجه به محاسبات انجام شده حجم نمونه با %۹۹ اطمینان تعداد ۱۶۵ نفر به دست آمد که به منظور افزایش دقت به ۱۸۰ نمونه ارتقا یافت پس از به دست آوردن حجم کل نمونه برای نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای ( سیستماتیک و تصادفی ساده ) استفاده شده است. داده های تحقیق در بخشمربوط به سنجش فرضیات برای متغیرهای مستقل شغل و تحصیلات و در آمد خانواده و همچنین داده های مربوط به متغیر وابسته میزان گرایش به بد حجابی از پرسشنامه خود ساخته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spssانجام گردیده که متناسب با نوع و سطح متغیر ها از آزمون های خاص آن استفاده شده است . در بخش تحلیلی و آزمون فرضیات برای بررسی رابطه بین متغیر ها ی کیفی از آزمون کای اسکوئر و برای متغیر کمی همرنگی اجتماعی از همبستگی پیرسون برای دو متغیر و آزمون استفاده گردید . با توجه به مقدار خطای آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای سطح اطمینان %۹۵ و از آنجا که سطح خطا در این آزمون کمتر از %۵ است بنابراین نتیجه می گیریم بین تحصیلات پدر و بدحجابی در بین دختران رابطه معنی داری وجود دارد. بین تحصیلات مادر و بد حجابی در بین دختران رابطه معنی داری وجود دارد . بینشغل پدر و میزان بدحجابی دختران رابطه معنی داری وجود دارد. بین شغل والدین و میزان بد حجابی دختران رابطه معنیداری وجود دارد. بین همنوایی اجتماعی ( مدگرایی) و بد حجابی در بین دختران رابطه معنی داری وجود دارد

کلیدواژه ها

حجاب ،گرایش به بد حجابی ، دختران مقطع متوسطه ناحیه ۳ کرمانشاه ،خصوصیات خانوادگی و اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.