بررسی دو تدریس عملی علوم پایه چهارم (منظومه شمسی) به روش درس پژوهی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: ESPCER05_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرخنده اندیشه

دانشجوی ارشد برنامه ریزی درسی

ثریا آسیان

آموزگار

فرشاد بینا

آموزگار

حمزه اندیشه

آموزگار

چکیده

با عنایت به نقش و اهمیت جشنواره الگوهای مناسب تدریس در ارتقاء مهارتها و صلاحیت های حرفه ای معلمان با رویکرد درس پژوهی لازم می دانم تعریفی از درس پژوهی در این قسمت داشته باشیم. درس پژوهی یک رویکرد توسعه حرفه ای با پژوهش گروهی در کلاس درس است که طی آن معلمین با یکدیگر برای تدوین طرح درس ، اجرا و مشاهده نتایج آن در جهت یادگیری بهتر فراگیران همکاری و مشارکت دارند. روش پژوهش مشارکتی معلمان در کلاس درس بعنوان موثرترین برنامه ی پرورش حرفه ای معلمان است . غنی سازی نمودن مدارس یکی از اهداف برنامه درسی است . پس از بررسی موارد و مسائل مطرح شده و اولویت بندی و انتخاب یکی از اولویتها ( منظومه شمسی ) انتخاب شد که در پایه ی چهارم کتاب علوم صفحه ۶۲ می باشد . پس از تحقیقات زمینه ای روش ایفای نقش یا طرح کارایی تیم در تدریس اول مورد استفاده قرارگرفت . سپس بعد از نقد و بررسی اعضای گروه و ناظران از تدریس اول و تغییر عملکرد مدرس ، طرح درس و روش تدریس قسمتهایی از طرح درس بازنویسی شده و در مشورت با صاحب نظران و متخصصان آموزش و پرورش روش اجرای نمایش و پرسش و پاسخ را برای اجرای این بخش از کتاب علوم چهارم در نظر گرفته شد ، که پس از پایان تدریس مشکل دانش آموزان بر طرف شد. تیم درس پژوهی این نتیجه گیری را داشتند که درس پژوهی موجبات انتقالعقاید و تجربیات خود با دیگران و خرد جمعی و استفاده از مناسب ترین روش تدریس جهت بهبود فرآیند یاددهی - یادگیری می گردد . امیدواریم پژوهش حاضر بعنوان سندی مورد استفاده دیگر عزیزان قرار گیرد .

کلیدواژه ها

منظومه شمسی ، روش ایفای نقش ، فراگیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.