بررسی میزان شیوع کوتاهی عضله همسترینگ در زنان مستعد کمردرد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در ترویج و توسعه علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ASPDS01_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 388
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طباطبایی ملاذی

کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، گروه بهداشت و طب ورزش، دانشگاه تهرا ن

رضا رجبی

استاد تمام، گروه بهداشت و طب ورزش، دانشگاه تهران

محمد کریمی زاده اردکانی

استادیار، گروه بهداشت و طب ورزش، دانشگاه تهرا ن

راحیل مهدیان

کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، گروه بهداشت و طب ورزش، دانشگاه تهران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع کوتاهی عضله همسترینگ در زنان مستعد کمردرد بود. این مطالعه از نوعتوصیفی و از حیث هدف کاربردی بود. ۲۵۰ زن مستعد کمردرد که به منظور شرکت در یک مطالعه گسترده ترشناسایی شده بودند، به این منظور ارزیابی شدند. پروتکل ایستادن طولانی جهت شناسایی افراد مستعد ابتلا به کمردرداجرا شد . این پروتکل قابلیت ایجاد کمردرد را در افراد مستعد دارد به این منظور از آزمودنی ها خواسته شد حداکثر بهمدت دو ساعت د ر مساحت محدود ۴۰ در ۵۰ سانتیمتر به حالت معمول خود و بدون تکیه داد ن هیچ قسمتی از بدن ب هجایی،به گونه ای بایستند که به طور معمول در صف یا پشت پیشخوان منتظر می ماندند و به محض احساس ناراحتی در ناحیهکمر، سطح درد خود ر ا با مقیاس ۱۰۰VAS میلی متری که در اختیار آنها قرار داده شده بود بررسی کرده و مقدار آنهابه ارزیاب گزارش دهند . این آزمون دارای روایی ساختاری خوب و پایایی است. روایی پروتکل ایستادن طولانی دربروز کمردرد بالا گزارش شد ه است و این آزمون دارای تکرارپذیری عالی است ۸۰ < ICCs . در صورتی که ، نمرهثبت شده بیشتر از ۱۰ میلی متر می بود ، فرد مستعد کمردرد طبقه بندی می شد و از او خواسته می شد طبق زمان بندیبرای انجام ارزیابی ها مراجعه کند. از آنجایی که طبق مطالعات افراد مستعد ابتلا به کمردرد عموما در ۳۰ دقیقهابتدایی احساس درد و ناراحتی در ناحیه کمری دارند، برای اطمینان از استعداد افراد به ابتلای کمردرد، تنها افرادیکه در ۳۰ دقیقه ابتدایی مقیاس بالاتر از ۱۰ VAS را گزارش کرده بودند وارد مطالعه شدند. سپس از طریق تست بالاآوردن مستقیم یک پا SLR ، طول عضله همسترینگ در این افراد ارزیابی شد. در این تست در صورتی که پک پا رویتخت فیکس باشد، پای دیگر بالا آورده می شود. بالا آمدن پا کمتر از ۸۰ درجه نشان دهنده کوتاهی عضله همسترینگاست. پس از جمع آوری، داده ها از طریق نرم افزار SPSS و از طریق آماره توصیفی درصد فراوانی تحلیل شد. همچنین برای تحلیل اطلاعات جمعیت شناختی نمونه ها میانگین و انحراف معیار متغیرهای مد نظر از طریق نرم افزارSPSS محاسبه شد. هم چنین نتایج ارزیابی تست توماس نشان داد طول عضله همسترینگ در ۹۶ نفر از ۲۵۰ زنمستعد کمردرد ارزیابی شده کوتاه بوده که بر این اساس می توان شیوع این اختلال در زنان مستعد کمردرد را ۴۰ %درصد گزارش کرد.

کلیدواژه ها

کوتاهی عضله همسترینگ، زنان مستعد کمردرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.