مفهوم آزادی در اندیشه توماس هابز و ژان ژاک روسو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: LAWCONG02_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی حاجی رجبی

دانشجوی مقطع دکتری رشته حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

محمدحسین جعفری

استادیار، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

چکیده

آزادی بزرگ ترین و مهم ترین هدف بشر است. برای فهمیدن معنای آزادی باید بدانیم که آن، آزادی از چه یا آزادی برای چه است. معذالک آزادی معنای عاطفی نسبتا ثابتی دارد.. هیچ کس نمی تواند منکر این واقعیت شود که آزادی مبارزه مفهومی و نظری خوب ولی همیشگی و بی نتیجه ای است که بین کسانی رخ می دهد که می کوشند تا ما را ترغیب و تشویق کنند که ارزیابی مورد نظرشان درباره سرشت آزادی را بپذیریم. اما همواره در میان متفکران بحث و مناقشه در خصوص و اهمیت آزادی بسیار داغ بوده است. بعضا ادعا شده است که آزادی تحلیل را برنمی تابد. نخستین توجیه و دفاع نظری و فلسفی از دیدگاه آزادی را افلاطون در کتاب جمهوری ارائه کرد؛ از نظر افلاطون، آزادی سیاسی هدف و غایت نظام های دموکراسی بود که بی تردید دیر یا زود به حذف و از میان برداشته شدن کنترل و نظارت بر فعالیت های افراد یا کل جمعیت منجر می شد، استدلالی که مورد توجه نظریه پردازان آزادی دورنی یا آزادی اخلاقی قرار گرفته است، در حالی که بسیاری از نویسندگان و نظریه پردازان سیاسی و فیلسوفان سیاسی بر اهمیت و ضرورت اجتناب ناپذیر و غیر قابل انکار آزادی تاکید و تصریح دارند؛ پژوهش حاضر با توجه به درک و اهمیت این موضوع به بررسی مفهوم آزادی در اندیشه دو نظریه پرداز در این زمینه، یعنی توماس هابز و ژان ژاک روسو پرداخته است.

کلیدواژه ها

آزادی، اندیشه، توماس هابز، ژان ژاک روسو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.