بررسی تاثیر تکنیک الکساندر بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_FEYZ-26-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه حافظی

Trauma Nursing Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

ندا میرباقر

Autoimmune Diseases Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

فاطمه سادات ایزدی اونجی

Trauma Nursing Research Center, Kashan University of Medical Sciences, Kashan, I.R. Iran.

چکیده

سابقه و هدف: کمردرد اثرات زیادی بر جنبه های مختلف زندگی به جا می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر تکنیک الکساندر بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی یک سوکور است که بر روی ۸۰ بیمار مبتلا به کمردرد مزمن در بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال ۱۳۹۹ انجام شد. بیماران با استفاده از روش تصادفی ساده به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون، آموزش تکنیک الکساندر به مدت ۱۲ هفته، هفته ای سه جلسه انجام شد. در گروه کنترل، مداخله ای صورت نگرفت. دو گروه قبل، بلافاصله پس از پایان مداخله و یک ماه بعد از آن پرسشنامه کیفیت زندگی را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ و آزمون های تی تست، کای اسکوئر و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج: میانگین نمره کل کیفیت زندگی و برخی از ابعاد آن (سلامت عمومی، سلامت جسمی، فعالیت اجتماعی، درد بدنی، محدودیت در فعالیت ها) بلافاصله بعد از پایان جلسات و یک ماه بعد از مداخله در گروه آزمون تفاوت آماری معنی داری داشت (۰/۰۵< P). ولی این تفاوت در ابعاد سلامت روانی، نقش سلامت روحی در فعالیت ها، سرزندگی و نشاط معنادار نبود (۰/۰۵> P). نتایج آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که میانگین نمره کل کیفیت زندگی بیماران گروه آزمون در طول زمان افزایش معنادار داشته است (۰/۰۵< P). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که آموزش تکنیک الکساندر موجب افزایش نمره کل کیفیت زندگی و برخی ابعاد آن در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می شود.

کلیدواژه ها

Alexander technique, Chronic low back pain, Quality of life, تکنیک الکساندر, کمردرد مزمن, کیفیت زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.