استخراج و تعیین مقدار گروهی از ترکیبات آلی فرار با روش میکرواستخراج فاز جامد از فضای فوقانی- کروماتوگرافی گازی در نمونه های چای و سبزیجات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_QAJF-1-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه دهقانی

دانشجوی دکتری، گروه شیمی تجزیه، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

مریم کاظمی پور

استاد، گروه شیمی تجزیه، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

مهدی انصاری

استاد، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

مهدی شهیدی زندی

دانشیار، گروه شیمی تجزیه، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

چکیده

در این پژوهش، یک جاذب کامپوزیتی از پلی پیرول، نانولوله های کربنی چند جداره اصلاح شده و کربن فعال اصلاح شده حاصل از پوسته سخت فندق، به روش الکتروشیمیایی سنتز و از آن برای تجزیه گروهی از هیدروکربن های آروماتیک فرار در نمونه های چای و سبزیجات استفاده شد. بهینه سازی پارامترهای موثر بر فرآیند پوشش دهی فیبر و هچنین پارامترهای موثر در مرحله واجذبی آنالیت ها به روش کلاسیک و مرسوم تغییر یک متغیر در یک زمان (OVAT)، انجام شد. بر اساس نتایج حاصله پتانسیل پوشش دهی ۱ ولت، زمان پوشش دهی ۱۰۰۰ ثانیه، دمای واجذبی ۲۸۰ درجه سانتی گراد و زمان واجذبی ۵ دقیقه بعنوان مقادیر بهینه در نظر گرفته شدند. برای بهینه سازی پارامترهای موثر در مرحله استخراج از طراحی آزمایش استفاده شد که در نهایت دمای استخراج ۲۵ درجه سانتی گراد، زمان استخراج ۳۰ دقیقه و مقدار نمک ۱۰ درصد بدست آمد. در روش پیشنهادی، منحنی کالیبراسیون بدست آمده برای نفتالن در محدوده غلظتی ۸-۵/۰ میکروگرم بر لیتر، برای فلورن و فنانترن در محدوده غلظتی ۱۵-۲ میکروگرم بر لیتر و برای آنتراسن و پایرن در محدوده غلظتی۱۰-۲ میکروگرم بر لیتر خطی بود. در شرایط بهینه، حدود تشخیص برای آنالت های هدف ۹/۰-۰۶/۰ میکروگرم بر لیتر بود و تکرارپذیری (%RSD)، روش در محدوده ۶/۸-۵/۰ متغییر بود.

کلیدواژه ها

جاذب کامپوزیتی, نانو لوله های کربنی, میکرواستخراج فاز جامد, کروماتوگرافی گازی, هیدروکربن های آروماتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.