چگونه مشکلات املاء نویسی دانش آموزان پایه چهارم ابتداییبا روش ابتکاری ماروپله بهبود یافت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی علوم روانشناختی و آموزشی
  • کد COI اختصاصی: WCMMPS07_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 66
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قامسلو

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، آموزگار پایه ی چهارم ابتدایی، مدرسه باقرالعلوم، بستان آباد، تبریز

مجید جنگی

فارغ التحصیل کارشناسی علوم تربیتی، کارشناس امور مالی، اداره آموزش و پرورش، تیکه داش، تبریز

چکیده

املاء یکی از مواد درسی مهم برای تقویت مهارت نوشتاری در زبان و ادبیات فارسی است و یکی از ارکان مهم زبانآموزی در دوره ی آموزش ابتدایی به شمار می رود.یکی از اهداف مهم املاء، آموزش صحیح نوشتاری کلمه ها و جمله ها است. مهارت نوشتاری زبان به دلیل وجود حروفمختلف با صدای یکسان، حروف نقطه دار و دندانه دار و اتصال و انفصال نیازمند توجه خاص برای آموزش املاء و نوشتنصحیح کلمات می باشد.نوشتن مستلزم به کارگیری مهارت های گوناگونی است. مهارت های مکانیکی نوشتن مانند دست خط، هجی کردن ونقطه گذاری و مهارت های زبانی مانند درک معنای کلمه ها و دستور زبان و مهارت های تفکر مانند سازماندهی و برقراریارتباط میان مطالب از مهمترین مهارتهایی هستند که در نوشتن نقش دارند. آموزش املاء در مدارس بیشتر توسط روشتمرین و آزمون براییادگیری آن صورت می گیرد. فلذا با استفاده از یک روش جدید، در این پژوهش از انگیزه و علاقه دانشآموزان به بازی جهت تقویت املاء ایشان استفاده شده است. روشی که در این طرح از آن استفاده شده است شبیه بازی«ماروپله» میباشد، از نتایج مهم روش «املای ماروپله ای» می توان به ایجاد فضای شاد و مفرح، جلوگیری از اضطراب دانش آموزان و تقویت حس همکاری و فعالیت گروهی اشاره کرد. با بکارگیری روش یاد شده اکثر دانش آموزان در نوشتن املاءدیگر مشکلی نداشتند. با علاقه بازی میکردند و همراه بازی املاء می نوشتند. دیگر از درس املاء فرار نمی کردند و بهراحتی و با اشتیاق دفترشان را در می آورند و کلمات را می نوشتند.کارگروهی و استفاده دانش آموزان ضعیف گروه از دانشآموزان قوی در یادگیری املاء بسیار موثر بود.

کلیدواژه ها

املاءنویسی، ضعف املاء، املاء ماروپله، دانش آموزان، کار گروهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.