پارادوکس های فرهنگی در بازاریابی بین الملل با نگاه ویژه به تبلیغات و برندسازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مدیریت در جهان اسلام، دوره: 2، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_MRIW-2-5_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شریعت ناصری

نویسنده مسئول-دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی –بازاریابی دانشکده مدیریت و حسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش،گیلان،ایران

زهره نوروزی رودپشتی

نویسنده همکار-دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی- بازاریابی دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

جهان برای بسیاری از شرکت ها، به یک بازار جهانی تبدیل شده است با این هدف مشترک که بتوانند محصولات خود را به تعداد زیادی از مصرف کنندگان عرضه کنند. جهانی سازی بازارها به این معنی است که شرکت ها با گروه های هدف متنوعی با زبان های مختلف و از همه مهم تر، فرهنگ های مختلف مواجه می شوند. کاملا واضح است که هر منطقه، فرهنگ خاص خود را دارد و ارزش های مردم در نتیجه فرهنگ محلی خودشان شکل می گیرد که در فرهنگ دیگر، ممکن است معانی متضادی داشته باشند. بنابراین، در مقاله حاضر با توجه به مطالعات گذشته در مورد تفاوت های فرهنگی جوامع در مبحث بازاریابی، به بررسی موضوع پاردوکس های فرهنگی در بازاریابی بین الملل به ویژه در حوزه تبلیغات و برندینگ پرداخته شده است و نتیجه مرور مطالعات نشان می دهد که عمدتا تفکر قالب فرهنگ مشابه در سطح جهان در میان بازاریابان حاکم است و برندینگ و تبلیغات با توجه به این تفکر برای بازار جهانی طراحی می شوند. البته مدل ها و مطالعاتی نیز تدوین شده اند که تفاوت های فرهنگی ملل مختلف را مورد توجه قرار داده اند و اشاره کرده اند در توسعه و تدوین برنامه بازاریابی به منظور تبلیغات و برندینگ برای جهان، باید عامل فرهنگ را به عنوان مهم ترین عامل دخالت داد و نقش آن را نادیده نگرفت.

کلیدواژه ها

پارادوکس های فرهنگی، بازاریابی بین الملل، تبلیغات، برندینگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.