مطالعه ی کل ژنوم بلدرچین ژاپنی با استفاده از رویکرد تک مرحله ای صفات مرتبط با بازده مصرف خوراک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه تولیدات دامی، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JAP-24-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین محمدی

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک.

امیر حسین خلت آبادی فراهانی

دانشیار،گروه علومدامی،دانشکده کشاورزی و محیط زیست،دانشگاه اراک،اراک،ایران.

محمد حسین مرادی

دانشیار،گروه علومدامی،دانشکده کشاورزی و محیط زیست،دانشگاه اراک،اراک،ایران.

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی معماری ژنتیکی، شناسایی مناطق ژنومی و ژن­های کاندیدای مرتبط با صفات افزایش وزن بدن، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در بلدرچین ژاپنی بود. برای شناسایی پنجره­های ژنومی اصلی، از روش مطالعه پویش کل ژنومی تک مرحله­ای و از اطلاعات ژنومی ۹۲۰ قطعه بلدرچین ژاپنی استفاده شد. آنالیز پویش ژنومی به­وسیله نرم­افزارهای خانواده BLUPF۹۰ انجام شد. نتایج براساس مقدار واریانس ژنتیکی افزایشی کنترل شده در قالب پنجره­های به­طور میانگین ۱/۵ مگابازی از SNP­­های مجاور ارائه شد. پنجره­هایی که بیش از ­یک درصد واریانس را کنترل می­کردند به عنوان مناطق ژنومی موثر و برای یافتن ژن­های کاندیدا استفاده شدند. تعداد ۱۳ پنجره ژنومی معنی­دار روی هشت کروموزوم، ۲۳­ درصد کل واریانس ژنتیکی صفت افزایش وزن بدن را توجیه می­کردند و حاوی ژن­های کاندیدای SMYD۱، ADGRG۶وCFL۲بودند. بیش ترین واریانس مربوط به پنجره­ای روی کروموزوم شماره دو بود. تعداد ۲۰ پنجره روی هشت کروموزوم و شامل ژن­های کاندیدای ACSL۱،­PPA۲ ­، FGF۲ و RBL۲مرتبط با میزان خوراک مصرفی بودند. این پنجره­ها ۳۸­ درصد واریانس ژنتیکی را کنترل می­کردند و مهم­ترین پنجره روی کروموزوم شماره چهار بود. هم چنین برای ضریب تبدیل خوراک تعداد ۱۲ منطقه ژنومی روی هفت کروموزوم، ۲۳/۷درصد از واریانس ژنتیکی را توجیه می­کردند و حاوی ژن­های کاندیدای ATRNL۱­و PTPN۴بود. نتایج نشان داد چهار منطقه ژنومی اثر پلیوتروپی دارند. باتوجه به شناسایی مناطق ژنومی جدیدونقش کلیدی ژن­های ذکرشده مرتبط با مصرف خوراک می­توان کارایی روش تک مرحله ای برای پویش ژنومی صفات بازده مصرف خوراک را تاییدکرد.

کلیدواژه ها

بلدرچین ژاپنی, رویکرد تک مرحله ای, ژن کاندیدا, ضریب تبدیل خوراک, وزن بدن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.