تاثیروکاربرد داده ها کلان در حمل ونقل شهرها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ماهنامه پایاشهر، دوره: 4، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_PAYA-4-37_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس حاجی زاده

کارشناس ارشد شهرسازی

چکیده

حمل و نقل جز جدا نشدنی در زندگی بشریت می باشد. حمل و نقل شاهرگ حیاتی شهرهاست که وجود پویایی در آن تاثیر بسزایی دارد. در گذشته روش ها برای جمع آوری داده ها اکثرا دستی بودند که نسبتا پر هزینه و زحمت دار بوده و حجم نمونه ای کوچکی را شامل می شود و توانایی به روز شدن در زمان کوتاه در این نوع روش ها وجود ندارد. برای دهه ها، تجزیه و تحلیل برنامه ریزی حمل و نقل به طور مداوم به داده های جمع آوری دستی که عمدتا از طریق درخواست فعال به دست می آمد متکی بود، با پیشرفت روش های استخراج داده، تعریف جدیدی تحت عنوان کلان داده ها وارد مطالعات حمل ونقل شد. کلان داده به مجموعه منابع داده ای ساختاریافته، نیمه ساختاریافته و ساختارنیافته با حجم بالا و ماهیت پیچیده گفته می شود که بر خلاف منابع داده سنتی نیازمند ابزارها و الگوریتم های پیشرفته جهت تحلیل و استخراج دانش و معرفت علمی است. منابع کلان داده ها برای حمل و نقل و جابجایی شامل رسانه های اجتماعی، داده های باز، اطلاعات کارت هوشمند، داده تلفن همراه و .... می باشد. کلان داده ها در حوزه حمل و نقل کاربردها و تاثیرات بالقوه بسیاری دارند. در این تحقیق سعی شده است با مطالعه منابع و متون مختلف خارجی به این مفهوم پی برد که اساسا از کلان داده ها در چه زمینه هایی در حوزه ی حمل و نقل می توان بهره برد. روش تحقیق پژوهش حاضر از نوع کیفی بوده و نوع تحقیق به لحاظ هدف از نوع کاربردی و به لحاظ رویکرد پژوهش نیز تحقیق توصیفی-تحلیلی می باشد. یافته ها بر این موضوع اشاره دارد که از کلان داده ها در پیش بینی وضعیت ترافیک، مدیریت ترافیک، الگوهای سفر مسافران، پیش بینی وقوع تصادف ترافیکی، شناسایی اولویت های مسیر دوچرخه سواران، مسائل مربوط به حمل و نقل عمومی و ارزیابی زیرساخت های دوچرخه سواری می توان استفاده کرد.

کلیدواژه ها

حمل ونقل، داده های کلان ، حیات زندگی مدرن ، حمل و نقل شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.