ظرفیت سیاست و نقش آن در مشارکت سیاسی زنان (۱۳۷۶- ۱۳۹۸)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب میرعلی سید خوندی

دانشجوی دکتری رشته جامعه شناسی سیاسی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی اشرف نظری

.دانشیار علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول)

صادق زیباکلام

استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق با تبیین ابعاد مختلف ظرفیت سیاست (خط مشی)، عامل های تاثیرگذار بر مشارکت سیاسی زنان در سطح نخبگان در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۹ در سه نگرش فردی، سازمانی و سیستمیک و در ابعاد تحلیلی، عملیاتی و سیاسی بررسی شد. ضرورت بحث به سبب تبیین آسیب شناسی در این حوزه از سیاست گذاری های عمده ی کشور است. پرسش اصلی در پی یافتن عوامل تاثیرگذار ظرفیت سیاست در مشارکت زنان در سطح نخبه و نوآوری تحقیق در تبیین مهمترین نگرش ها و ابعاد ظرفیت سیاست است که مسبب وضعیت مشارکت زنان در سطح نخبه در سال های مذکور شده است. به دلیل این که تحقیق اکتشافی است، فرضیه، ارائه نشده تا بدون سوگیری، واقعیت ها گزارش شود. این تحقیق با استفاده از روش کیو برای طبقه بندی و امتیازدهی به گزاره های اخذ شده از ادبیات تحقیق صورت گرفته است. جامعه آماری، شامل ۴۰ نفر از افراد موثر در اجرای خط مشی های مرتبط با مشارکت سیاسی زنان در سطح نخبه در سازمان های دولتی و خصوصی و همچنین افراد انتخاب شده به واسطه این تصمیم ها هستند. نتایج تحقیق نشان می دهد که مهمترین عوامل تاثیرگذار، نگرش فردی در بعد تحلیلی و نگرش سازمانی در بعد تحلیلی و کمترین تاثیر را نگرش سیستمیک در بعد عملیاتی داشته است.

کلیدواژه ها

ظرفیت سیاست, مشارکت سیاسی زنان, سیاستگذاری, سیاست های اجرایی, روش کیو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.