ارتباط بین امتیاز خطر عود انکوتایپ DX با متغیرهای بالینی- آسیب شناسی در مبتلایان به سرطان پستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه بیماری های پستان، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJBD-15-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاء الدین عدنان یوسف الکمالی

M.B.Ch.B, FICMS, Diwaniya Teaching, Hospital, Iraq

هارا عبدالکحام ناصر

M.B.Ch.B, FICMS, Imam Al_Hussain Medical City, Iraq

احمد عبدعلی شیهاد

M.B.Ch.B, FICMS, Diwaniya Teaching, Hospital, Iraq

چکیده

مقدمه: سرطان پستان مهاجم شایعترین بدخیمی مشاهده شده و علت اصلی مرگ مرتبط با سرطان در زنان است. متغیرهای بالینی- آسیب شناسی مهمترین عوامل در تصمیم گیری در زمینه درمان سرطان پستان هستند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین امتیاز خطر عود انکوتایپ DX ایجاد شده توسط سنجش ژن انکوتایپ DX® ۲۱ و متغیرهای بالینی - آسیب شناسی کلاسیک انجام شد. روش بررسی: تجزیه و تحلیل مشاهده ای گذشته نگر تک مرکزی از داده های ۴۴ بیمار عراقی مبتلا به سرطان پستان با آزمایش انکوتایپ DX در بیمارستان آموزشی انکولوژی شهر بغداد انجام شد. بیماران مورد مطالعه گیرنده استروژن مثبت، گیرنده فاکتور رشد اپیدرمی انسانی ۲ منفی، عدم درگیری غدد لنفاوی و اندازه تومور بین ۵/۰ تا ۵ سانتیمتر داشتند. بیماران بر اساس امتیاز خطر عود انکوتایپ DX (امتیاز پایین، متوسط، بالا) به سه گروه تقسیم شدند. ارتباط بین امتیاز خطر با ۶ متغیر بالینی- آسیب شناسی شامل سن، اندازه تومور، درجه تومور، وضعیت گیرنده پروژسترون، تهاجم لنفی عروقی(LVI)  و زیرگروه های بافت شناسی سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: از ۴۴ بیمار وارد شده در این مطالعه امتیاز خطر پایین، متوسط و بالا به ترتیب در ۱۶ (۴/۳۶%)، ۱۶ (۴/۳۶%) و ۱۲ (۲/۲۷%) بیمار مشاهده شد. میانگین سنی بیماران ۳/۴۹ سال بود و میانه اندازه تومور ۳/۲ سانتیمتر بود. هیچ یک از متغیرهای بالینی- آسیب شناسی بررسی شده با امتیاز خطرعود ارتباط معنی داری نداشتند و توانایی هر یک از این متغیرها به تنهایی برای پیش بینی امتیاز خطر عود انکوتایپ DX محدود بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای بالینی- آسیب شناسی استاندارد نمی توانند امتیاز خطر عود انکوتایپ DX را به طور قابل اطمینانی در بیماران ارجاعی با مراحل اولیه سرطان پستان پیش بینی کنند و با توجه به هزینه بالای این تست، بکارگیری آن نیاز به مطالعات دقیق تری دارد.

کلیدواژه ها

Breast Cancer, Recurrence Score, Clinicopathological, سرطان پستان, امتیاز عود, بالینی- آسیب شناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.