کنترل فرکانس در ریزشبکه های چند-حاملی با حضور خودروهای الکتریکی مبتنی بر کنترل کننده سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه روش های هوشمند در صنعت برق، دوره: 14، شماره: 55
  • کد COI اختصاصی: JR_JIPET-14-55_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی سید بهشتی فینی

گروه برق و کامپیوتر- واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران

سید محمد شریعتمدار

گروه برق و کامپیوتر- واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران

وحید امیر

گروه برق و کامپیوتر- واحد کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی، کاشان، ایران

چکیده

امروزه افزایش قیمت سوخت­های فسیلی و کاهش منابع از یک سو و آلودگی­های زیست محیطی از سوی دیگر باعث افزایش استفاده از منابع تجدیدپذیر گردیده است. در این مقاله ریزشبکه مورد مطالعه از منابع بادی و خورشیدی، ذخیره­ساز (باتری و فلایویل) خودرو الکتریکی، دیزل ژنراتور و حضور سیستم­های انرژی چند حاملی MCH)) به­عنوان انرژی ترکیبی برق و حرارت (CHP) تشکیل شده است. فرکانس ریزشبکه باتوجه به شبکه گاز و پیک مصرف کنترل می­شود. در ریزشبکه چند حاملی پخش بار شبکه گاز همزمان با پخش بار الکتریکی منظور می­گردد. همچنین فرکانس به­صورت غیرخطی کنترل می شود. از طرف دیگر روند رو به­ رشد تولید و به­کارگیری خودروهای برقی (V۲G) بارهای جدیدی برای شبکه برق ایجاد کرده است که در صورتی که مدیریت صحیحی بر روی نحوه شارژ آنها صورت نگیرد انحراف فرکانس شبکه افزایش یافته و می­تواند سبب فروپاشی شبکه گردد. لذا از خودروهای برقی به­ منظور مشارکت در عملیات تنظیم فرکانس ریزشبکه با روش سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی (ANFIS) استفاده می­شود. به­منظور مقایسه روش پیشنهادی در شبیه­سازی ها از کنترل­کننده فازی استفاده شده است. نتایج حاصل از شبیه­سازی ها در پنج مطالعه مورد بررسی قرار می گیرند که بیان­گر عملکرد مطلوب روش پیشنهادی در کاهش انحراف فرکانس، استحکام در برابر اغتشاشات و مقاوم بودن در برابر عدم قطعیت های موجود در سیستم است. همچنین روش پیشنهادی توان خروجی پایدارتری در منابع تولید ریزشبکه دارد. 

کلیدواژه ها

خودرو الکتریکی, ریزشبکه, سیستم استنتاج فازی عصبی تطبیقی, فرکانس ثانویه, کنترل فازی, کنترل فرکانس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.