شیوه های مقاوم سازی و بهسازی فونداسیون سازه ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: RMIECONF09_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی معظمی

گروه دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان، کاشان، ایران

چکیده

با افزایش ابعاد پی، می توان سطح تماس بر پی را، افزایش داد و از تنش های اعمالی بر پی کاست. که این اقدام منجر به افزایش ظرفیت باربری پی می شود . همچنین با افزایش ابعاد و به دنبال آن کاهش تنش موجود در پی، نشست های پی خاک نیز کاهش می یابد. صدمات و خسارات زلزله در دهه های اخیر باعث شده است که توجه پژوهشگران و متخصصان به بهبود پارامترها و روش های مختلف تحلیل جلب شود تا بتوان با صرف کمترین هزینه به ساختمان های مقاومتری دست یابند. از طرف دیگر هزینه های بالای ساختمانسازی مخصوصا در شهرهای بزرگ و هزینه های جانبی ناشی از کاربریهای مختلف ساختمان های موجود و عدم توقف بهره برداری بسیاری از ساختمان ها باعث شده است تا روش های مقاوم سازی و بهسازی به مرور بسط و گسترش یابند. مقاوم سازی فونداسیون ممکن است به دلیل تغییرات در سرویس دهی ساختمان ها موردنیاز باشد. این تغییرات به طور مستقیم از مقدار بارهای گرانشی ساختمان تاثیر می پذیرد. وجود برخی خطاها در محاسبات بارها بخصوص نیروهای جانبی از قبیل زلزله، در طول روند طراحی از دیگر پارامترهای مهمی است که در آن مقاوم سازی ضروری میباشد. مقاوم سازی نیازمند استفاده از تکنولوژی های خاص و مصالح ساختمانی سازمان بندی شده میباشد. گاهی اوقات تقویت لرزه ای فونداسیون ها به دلیل بارهای زلزله نیاز می باشد،که ممکن است به طور مستقیم باعث برخی از مشکلات برای فونداسیون یا علاوه براین، پیدایش بارهای بالارونده و اضافی شود. بر اساس ارزیابی هایی که بر روی سازه ها انجام میشود ضعف ها و کم و کاستی های آن تعیین می گردد. در نتیجه می توان گفت فونداسیون یکی از مهم ترین قسمت های سازه می باشد که بار های وارده به تیر ها و ستون ها را به زمین منتقل می کند. اگر سازه ایی از فونداسیون مناسب برخوردار نباشد ،در آن صورت در برابر بارهای جانبی مانند زلزله ایمن نخواهد بود و می توان این اطمینان را داشت که با کوچکترین زلزله ممکن است مشکلات بسیار بزرگی برای سازه به وجود بیاید.

کلیدواژه ها

مقاوم سازی، بهسازی، فونداسیون، سازه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.