برنامه ریزی و نیازسنجی بصری فضاهای شهری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، امور مالی، تجارت، بانک، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MFTCONF11_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه علیزاده

گروه مهندسی کشاورزی، گیاه پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

رشد جمعیت نامتناسب با توسعه شهری در شهرها باعث شده است که مدیران شهری بیشتر به جنب ههای فیزیکی-کالبدی شهرها توجه نموده و تا حدودی از تاثیرات روانی و ذهنی کالبد شهر بر شهروندان غفلت ورزیده اند. برنامه ریزی شهری یک فعالیت اجتماعی است که از آغاز، نیاز به میزانی از عمل اجتماعی سنجیده و آگاهانه داشته است. بی شک قسمت عمدهای از عناصر تشکیل دهنده سیمای هر شهر، مبلمان آن شهر است. اجزایی که گذشته از کاربردهای خاص خود به زیبایی و انتظام شهر نیز کمک می کند. این عناصر بخشی از سیمای شهر را تشکیل میدهد که همواره زیبایی، هماهنگی و تناسب آنها موجب چشم نوازی محیط شهری شده و در کنار عوامل دیگر، محیطی دلپذیر و فضای مناسب جهت زندگی شهری را فراهم می سازد. نیازسنجی برای پروژه های محرک توسعه در دو بخش نیازسنجی اسناد فرادست و نیازسنجی سرمایه گذار صورت می گیرد. این فعالیت در جوامع مختلف تحت تاثیر عواملی چون ساختار حکومت، ویژگی های جامعه و ارتباط بین حکومت و جامعه قرار دارد و با تغییر این عوامل فعالیت برنامه ریزی از شکلی به شکل دیگر یا از رهیافتی به رهیافت دیگر تغییر می کند. یکی از مراحل فرآیند برنامه ریزی شهری که در دگرگونی محتوایی آن موثر است، توصیف و تحلیل خواسته های جمعیت هدف برنامه ریزی (ساکنان شهر) به عنوان موکلین سیستم مدیریت و برنامه ریزی شهری می باشددر نیازسنجی اسناد فرادست نیاز مدیریت شهری و نیاز شهر به فضاها و پروژه ها مورد بررسی و درجه بندی نیازها به ترتیب اولویت براساس اهمیت، فوریت و گرایش، انتخاب مهم ترین نیازها، تعریف و معرفی اولیه پروژه ها و جذب سرمایه گذار انجام می شود. توجه به کیفیت محیطی در شهرهای امروز به عنوان عنصری تحول آفرین و درآمدزا که می تواند چهره شهر را نیز به عنوان یک نماد داخلی و بین المللی به همگان معرفی کند، شناخته می شود. مبلمان شهری بخش زیادی از فعالیت ها را در شهر سامان می دهد و باعث بالا رفتن کیفیت برخورداری شهروندان از محیط پیرامون و افزایش رفاه و لذت آنها در فضاهای شهری می شود.

کلیدواژه ها

نیازسنجی بصری، نماها، فضاهای شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.