تجارب زنان از رضایت زناشویی در دوران همه گیری کووید-:۱۹ مطالعه ای کیفی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
- کد COI اختصاصی: PCCONF08_313
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 211
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
استادیار مشاوره خانواده، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده
همهگیری کووید- ۱۹ به طور گستردهای زندگی فردی و اجتماعی افراد را تحت تاثیر قرار داده است. زنان، به ویژه، با انتظارات خانوادگی واجتماعی بیشتر و افزایش مسئولیتها طی این دوران روبرو بودند و بدین ترتیب رضایتمندی آنها از رضایت زناشویی نیز دستخوش تغییراتیشده است. در این راستا هدف این مطالعه بررسی پدیدارشناسانه تجارب زنان متاهل از رضایت زناشویی در شرایط همه گیری کووید- ۱۹ شهراهواز بود. روش این مطالعه از نوع کیفی و پدیدار شناسی بود. ۱۲ شرکتکننده زن متاهل به شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و از آنهامصاحبه ای نیمه ساختار یافته گرفته شد. نتایج حاصل از تحلیل موضوعی منجر به استخراج دو مضمون اصلی رضایت زناشویی و نارضایتیزناشویی شد. زیر مضمون های رضایت زناشویی شامل صمیمیت عاطفی و نزدیکی همسران، توانایی سازگاری همسران با شرایط جدید و مواجههمثبت با تجربه جدید بود. زیر مضامین نارضایتی زناشویی نیز شامل تعارضات و اختلافات زناشویی، رابطه با فرزند و دغدغه های مربوط به آن وتنگناهای مالی بود. با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه، میتوان دریافت که همه گیری کووید- ۱۹ از جنبه های مثبت و منفی و درزمینه های گوناگون، بر روابط زناشویی دارای آثار و پیامدهای گسترده ای بوده است. که بهتر است در پژوهش های آتی بیشتر مورد توجه قرارگیرد.کلیدواژه ها
کووید- ۱۹ ، همه گیری، رضایت زناشویی، زنانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.