پیشبینی عملکرد تحصیلی در دانشجویان بر اساس ابعاد فرزندپروری ادراک شده، جهتگیریهای انگیزشی و راهبردهای یادگیری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF08_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ گراوند

استادیار، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.

چکیده

هدف پژوهش حاضر پیشبینی عملکرد تحصیلی بر اساس ابعاد فرزندپروری ادراک شده، جهتگیری های انگیزشی و راهبردهای یادگیری در دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد میباشد. پژوهش حاضر از نوع مقطعی بوده و رویکرد توصیفی از نوع همبستگی هست. جامعه آماری در این پژوهش کلیه ی دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد بود. از بین دانشجویان با استفاده از فرمول کوکران نمونه ای به حجم ۳۵۲ نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انتخاب شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه های سبکهای فرزندپروی بامریند (۱۹۶۷)، جهت گیریهای انگیزشی والرند و همکاران (۱۹۸۹)، راهبردهای یادگیری خودتنظیمی پینتریچ و دیگروت (۱۹۹۰) و معدل دانشجویان بود. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین سبک فرزندپروری مستبدانه با عملکرد تحصیلی رابطه منفی و معنادار (p < ۰/۰۵) و بین سبک فرزندپروری مقتدرانه با عملکرد تحصیلی رابطه مثبت و معناداری مشاهده گردید .(p < ۰/۰۱) اما بین سبک فرزندپروری سهل گیرانه و عملکرد تحصیلی رابطه معنادار نبود .(p > ۰/۰۵) بین جهتگیری انگیزشی درونی و بیرونی با عملکرد تحصیلی رابطه مثبت و معنادار (p < ۰/۰۱) و بین بی انگیزگی و عملکرد تحصیلی رابطه منفی و معنادار بود .(p < ۰/۰۱) همچنین بین راهبردهای شناختی و خودتنظیمی با عملکرد تحصیلی رابطه مثبت و معناداری مشاهده شد .(p < ۰/۰۱) نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه به شیوه گام به گام نشان داد که بر اساس بیشترین سطح معناداری خودتنظیمی به تنهایی ۱۴ درصد و خودتنظیمی و بی انگیزگی با هم ۱۹ درصد از واریانس عملکرد تحصیلی را تبیین میکنند.

کلیدواژه ها

ابعاد فرزندپروری ادراک شده، جهتگیریهای انگیزشی، راهبردهای یادگیری، عملکرد تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.