مقایسه هوش اجتماعی درنوجوانان با تیپ های زمانی صبحگاهی و شامگاهی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
- کد COI اختصاصی: PCCONF08_122
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 274
نویسندگان
کارشناس ارشد، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین پیشوا
استادیار، عضو هیئت علمی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی ورامین پیشوا
عضو هیات علمی گروه روان شناسی عمومی، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف مقایسه هوش اجتماعی در نوجوانان با تیپ های زمانی صبحگاهی و شامگاهی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه نوجوانان دارای تیپهای زمانی صبحگاهی- شامگاهی شهرستان بندر انزلی در سال ۱۴۰۰ بودند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقاتی و تصادفی ساده تعداد ۱۰۰ نفر انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های هوش اجتماعی مارتین یوسن و همکاران جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس چند راهه و تی دونمونه ای از طریق نرم افزار spss۲۶ مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند. نتایج تحلیل واریانس چندراهه نشان داد میانگین همه مولفه های هوش اجتماعی در دو گروه با میزان قابل توجه ای از یکدیگر اختلاف دارند؛ بنابراین میتوان ادعا کرد که نوجوانان دو گروه در هوش اجتماعی با یکدیگر تفاوت دارند. در متغیر زیر مولفه های هوش اجتماعی یعنی پردازش اطلاعات، مهارتهای اجتماعی و آگاهی اجتماعی نوجوانان در تیپهای زمانی صبحگاهی بیشتر از تیپهای زمانی شامگاهی بودند. همچنین اندازه اثر نیز حاکی از آن است که ۴/۶ درصد از تغییرات پردازش اطلاعات اجتماعی، ۴/۸ درصد از تغییرات آگاهی اجتماعی و ۴ درصداز تغییرات مهارتهای اجتماعی نوجوانان تحت تاثیر »تیپهای زمانی صبحگاهی-شامگاهی« است. نتیجه گیری: آگاهی از تیپهای زمانی افراد و ارتباط آن باهوش اجتماعی میتواند به معلمان و دست اندرکاران تعلیم و تربیت و همچنین والدین کمک کند تا به این افراد در ارتباطات خودآگاهی بیشتری یافته و کیفیت زندگی بالاتری را در اجتماع تجربه کند.کلیدواژه ها
هوش اجتماعی، تیپهای زمانی صبحگاهی و شامگاهی.مقالات مرتبط جدید
- نقش مشاوره تحصیلی بر رشد شخصیت دانش آموزان
- نقش تعلیم و تربیت دینی در بهبود پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
- اثر بخشی آموزش بسته معنای زندگی بر خودکارآمدی تحصیلی و مولفه های آن
- بررسی رابطه استرس والدینی مادران خردسالان با علائم اتیسم درمعرض دایه گری دیجیتالی
- نقش معلم در رشد و بهبود مهارتهای اجتماعی و رابط بین فردی در دانش آموزان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.