CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی جامعه شناختی تفاوتهای نسلی الگوهای فرزندآوری در شهرستان اسفراین( نمونه موردی مردان و زنان ۱۵ سال به بالا شهرستان اسفراین)

عنوان مقاله: بررسی جامعه شناختی تفاوتهای نسلی الگوهای فرزندآوری در شهرستان اسفراین( نمونه موردی مردان و زنان ۱۵ سال به بالا شهرستان اسفراین)
شناسه ملی مقاله: PCCONF08_121
منتشر شده در هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

یعقوب فروتن - دکتری جمعیت شناسی دانشگاه مازندران (PH.D)
نادر رازقی - دکتری جامعه شناسی دانشگاه مازندران
محمدرحیم داودی - کارشناسی ارشد علوم اجتماعی دانشگاه مازندران

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی جامعه شناختی تفاوتهای نسلی الگوهای فرزندآوری در شهرستان اسفراین انجام شده است. روش مطالعه، پیمایشی و جامعه آماری مردان و زنان ۱۵ سال به بالا شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی مشتمل بر سه گروه سنی( جوانان- میانسالان و بزرگسالان) می باشند؛ طبق روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و فرمول کوکران ۴۰۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تبیین متغیر نگرش به تمایلات فرزندآوری از الگوهای ترجیح جنسیتی، تعداد ایده ال فرزندآوری و نگرش به سیاست افزایش فرزندآوری استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است. یافته های تحقیق درخصوص تمایلات فرزندآوری نشان داد که تفاوتهای نسلی در خصوص نگرش به الگوهای فرزندآوری متفاوت است به گونه ای که افراد جوان نسبت به میانسالان و بزرگسالان تمایل کمتری به فرزندآوری دارند و اکثریت نمونه تحقیق ۲ فرزند را تعداد ایده ال فرزندآوری می دانند و همچنین بین تعداد ایده ال فرزندآوری و نگرش به سیاست افزایش فرزندآوری رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. بزرگسالان نسبت به جوانان تعداد ایده آل فرزندآوریشان بالا و نگرش مثبت تری نسبت به سیاست افزایش فرزندآوری دارند که بیانگر تفاوت نسلی می باشد. هیچ ارتباط معناداری بین تعداد ایده آل فرزندآوری و ترجیح جنسیتی یافت نشد. در دوران معاصر مخصوصا هرچه جوامع بیشتر مدرن می شوند، تفاوت بین گروه های سنی از نقطه نظر تمایلات فرزندآوری و سطح توسعه اقتصادی اجتماعی و واقعیت های زندگی روزمره اهمیت بالایی دارد.

کلمات کلیدی:
تمایلات فرزندآوری، ترجیح جنسیتی، تعداد ایده ال فرزندآوری، نسل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1494132/