نشر اکاذیب در فضای مجازی و راهکار اعاده حیثیت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM03_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1445
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه قوامی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرمشناسی، لاهیجان، ایران

امیررضا محمودی

استادیار گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

چکیده

یکی از راه های نشر اکاذیب، استفاده از رسانه ها شامل کتبی، صوتی، تصویری یا مجازی برای انتشارمطالب است. در این میان نشر اکاذیب در فضای مجازی موجب آسیب روحی و معنوی و حیثیتیاشخاص می گردد. اگر این جرم در محیط سایبری صورت گیرد بزه انتشار اکاذیب رایانه ای تحققیافته است. از آنجا که جهل به قانون رافع مسئولیت نیست یا به عبارتی بیاطلاعی از قوانین منجر بهرفع مسئولیت مجرمانه نیست و همچنین امروزه دنیای مجازی بخش بزرگی از روزمرگی ما را تشکیلمیدهد، لذا در این مقاله تلاش شده است جرم نشر اکاذیب در فضای مجازی و راهکار اعاده حیثیتاز منظر حقوق ایران را مورد بررسی قرار داده و تبیین نماید. روش تحقیق، توصیفی - تحلیل محتوا وروش تجزیه و تحلیل به صورت استنتاج عقلی است و روش گردآوری اطلاعات به صورت اسنادی-کتابخانه ای می باشد. یافته های این پژوهش نشان میدهد که شخص بزه دیده در صورت آسیب از بزهنشر اکاذیب در فضای مجازی می تواند اعاده حیثیت بنماید. در این میان رکن قانونی در مورد جرمنشر اکاذیب در قوانین مجازات اسلامی ماده ۶۹۸ و در مورد جرائم رایانه ای ماده ۱۸ می باشد.

کلیدواژه ها

نشر اکاذیب، فضای مجازی، اعاده حیثیت، جرائم رایانه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.