مسئولیت کیفری ناشی از جراحی از راه دو ر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM03_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک پورقهرمان

دانش یار گروه حقوق جزا و جرم شناس ی،واحد مراغه،دانشگاه آزاد اسلامی ،مراغه،ایران

زهرا نوری زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی، واحد مراغه ،دانشگاه آزاد اسلامی،مراغه ، ایران

چکیده

پزشکی از راه دور و جراحی از راه دور و نیز جراحی های روباتیک برای اذهانی که در ساخت حقوق جزای پزشکی بهجرم اندیشی خو گرفتند امری نامانوس میباشد. با توجه به رشد روز افزون علم و تکنولوژی اجتناب از پزشکی از راه دورممکن نخواهد بود . لذا در نظام حقوقی ایران در صورت بروز حوادث جبران ناپذیر برای بیماران تحت درمان با این روشچه راه کارهای اندیشیده شده یا باید اندیشیده شود.این در حالی است که افق های نو در عرصه مسئولیت کیفری تیم جراحیما را بدین سمت رهنمون میگردد که از رهگذر بازاندیشی در آموزه های سنتی پیرامون این موضوع مولفه های افتراقی وتخصصی جراحی های روباتیکک و از راه دور را وا کاوی نماییم . بدینسان، نگارند گان در این نوشتار میکوشند تا به موازاتتبیین بنیانهای نظری حاکم بر مسوولیت کیفری تیم جراحی در جراحی های روباتیک. درخصوص اختلالات نرم افزاری واختلالات سخت افزاری که روند جراحی را مختل ساخته و موجبات ایراد لطمه به بیمار را فراهم می آورد و چه بسا منتهیبه مرگ بیمار گردد قاثل به تفکیکک گردیده و به فراخور پیامدهای ناشی از هریک از این اختلالات، ضوابط افتراقیمسئولیت کیفری تیم جراحی را تبیین نمایند.

کلیدواژه ها

پزشکی از راه دور ، جراحی از راه دور ، مسئولیت کیفری ، مسئولیت انتظامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.