فضای سایبری و نوجوانان؛ پیامدها و راهکارها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM03_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال بیگی

دانشیار، گروه آموزشی حقوق جزا و جرم شناسی، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

طیبه رسولی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حقوق و جزا دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه

چکیده

ضرورت استفاده از اینترنت در زندگی انسان غیر قابل انکار می باشد. بی تردید در عصر حاضر اینترنت در بیشتر جنبههای زندگی انسان تاثیر چشمگیری داشته است. پیدایش رایانه و پس از آن دنیای مجازی اینترنت، همواره در پی خودآثار مثبت و منفی بسیاری دارد. از جمله پیامدهای سوء آن. پیدایش جرایم نوظهور رایانه ای و اینترنتی است. با ورود فنآوری های نوین، به ویژه شبکه های اجتماعی نوع دیگری از روابط تحت عنوان روابط مجازی شکل گرفته. که موجبافزایش تعداد دوستان و شبکه ی اجتماعی کاربران شده است. علی رغم نقش موثری که فضای مجازی در زندگی انساندارد، استفاده نامناسب و کنترل نشده از آن می تواند پیامدهای منفی را برای جامعه به همراه داشته باشد. این فناوری هاضمن اینکه در بسیاری از امور به بهبود و ارتقای مسائل کمک کرده اند. اما همچنان مسائل و پیامدهای آن به خصوصبرای نوجوانان و خانواده ها مسئله مند است. هدف از انجام این پژوهش بررسی فضای سایبری در نوجوانان ارائهراهکارهایی در رابطه با آثار فضای سایبری در نوجوانان است که در آن، آثار و پیامدهای منفی اینترنت را مورد بررسیقرار داده و راهکارهایی را جهت مقابله با آسیب ها فضای سایبری ارائه می نماید. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و جستجودر پایگاه ها و منابع اطلاعات علمی اینترنتی و کتابخانه ای گرد آوری شده است .یافته ها نشان می دهند که مهمترین پیامدهاینوجوانان شامل فردی، محیطی، نویدید در حوزه فضای مجازی و آسیب های مدیریتی و حاکمیتی است.

کلیدواژه ها

فضای مجازی، نوجوانان، جامعه، راهکارها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.