بررسی و مطالعه مسئولیت کیفری در تجهیزات مبتنی بر هوش مصنوعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM03_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر نظام براتی

استادیار حقوق دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره)، مازندران، ایران

صفدر فولادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علامه محدث نوری

سهیل جباری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علامه محدث نوری

محسن میرحافظ

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علامه محدث نوری

چکیده

امروزه هوش مصنوعی به بخشی جدایی ناپذیر از تقریبا همه شاخه های علم تبدیل شده. توانایی هوش مصنوعی درخودآموزی و خودسازی، ویژگی هایی هستند که به این شکل جدید اجازه می دهند با هوش انسانی رقابت کند و اقداماتیرا انجام دهد که آ ن را همتراز با انسان ها قرار میدهد. در این راستا، هدف این مقاله پاسخ به این سوال است که آیا امکاناعمال مسئولیت کیفری برای هوش مصنوعی و تجهیزات مبتنی بر هوش مصنوعی وجود دارد یا خیر. در حقیقت هدفاین مقاله بررسی امکان سنجی شناخت جنبه های جرم شناسی هوش مصنوعی و تعقیب آن است. اهمیت موضوع تحقیق ازنفوذ روزافزون برنامه های خودآموزی در زندگی انسان و توسعه سریع آنها ناشی می شود .یا فته های این پژوهش مبین این است که که قوانین کیفری با سرعت تغییراتی که ظهور روابط جدید را پوشش می دهدمتمایز نمی شود. هیچ جرمی مرتبط با انجام فعالیت های مضر اجتماعی با استفاده از شبکه های عصبی، هوش مصنوعی یاخود هوش مصنوعی در اساسنامه وجود ندارد. این کار ثابت می کند که فعالیت های برنامه های خودآموز می تواند خطریعمومی ایجاد کند و به روابط عمومی آسیب برساند، که توسط قانون کیفری محافظت میشود. هوش مصنوعی ممکناست به طور بالقوه جنبه عینی برخی اقدامات مجرمانه را به طور کامل اجرا کند و این فهرست در آینده به رشد خود ادامهخواهد داد. در عین حال، در موارد ثبت شده، آسیب ناشی از هوش مصنوعی عمدی نبوده بلکه ناشی از «سهل انگاری»سیستم بوده است. بر اساس تعدادی از بررسی ها و مثاله ای عملی، به ا ین نتیجه حاصل می گردد که هوش مصنوعی اساسامیتواند مسئولیت کیفری داشته باشد. علاوه بر این ، قادر است رفتار خود را تحت تاثیر اقدامات قهری اصلاح کند.

کلیدواژه ها

مسئولیت کیفری، تجهیزات، هوش مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.