آسیب شناسی کالبدی- فیزیکی بافت تاریخی- قدیمی در راستای تاب آورسازی شهری(مطالعه موردی: بخش مرکزی شهر نهاوند)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CIVILISC02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کرمعلی

کارشناس ارشد شهرسازی و عضو شورای اسلامی شهر نهاوند

چکیده

مطالعات آسیب شناسی مداخله در نوسازی بافت های قدیمی و فرسوده از مراحل مهم برنامه ریزی شهری است که بهطور سیستماتیک به بررسی و تحلیل آسیب های کالبدی فیزیکی، آسیب های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تاب -آوری در شهر می پردازد. هدف اصلی دراین پژوهش شناسایی عوامل موثر بر کاهش آسیب پذیری در بافت فرسودهبخش مرکزی شهر نهاوند جهت تاب آور بودن در برابر زلزله می باشد . روش تحقیق در این پژوهش باتوجه به نوعهدف، توسعه ای کاربردی و از نظر ماهیت و روش، از نوع تحقیقات توصیفی تحلیلی ومیدانی است.جمع آوری - -اطلاعات به دو صورت مشاهدات مسقیم و غیرمستقیم می باشد. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد: محیط انسانیمتاثر از مسائل و مخاطرات محیطی است که گاهی اوقات به وسیله عامل انسانی نیز تشدید می شود؛ بنابراین تعمق درشناخت عوامل آسیب پذیری و ارائه راه حل های سازنده و پیشنهادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه بهارتباط متقابل و وابستگی عناصر و اجزای شهری به یکدیگر آسیب پذیری شهری نیز دربرگیرنده تمامی عوامل موجوددر یک شهر می شود. به عبارت دیگر مخاطرات محیطی بر تمامی اجزای یک شهر اثر می گذارند

کلیدواژه ها

بافت فرسوده، تاب آوری، بخش مرکزی، مدل swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.