بررسی فقهی و حقوقی طالق ناشی از ترک نفقه و آثارآن بر بنیان خانواده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی، علوم اسلامی، فقه و حقوق در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RICCONF07_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد واحدی زاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، گروه حقوق، واحد اردبیل، اردبیل، ایران

شبنم زارع عابدینی

دانشجوی دکتری، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل، واحد اردبیل، اردبیل، ایران

چکیده

نفقه یکی از مهم ترین حقوق مالی زوجه محسوب می شود و عدم پرداخ ت آن تاثیر فراوانی در ادامه زندگی زناشویی دارد. تامیننفقه زوجه، تاثیر بسزایی در خانواده و اجتماع گذاشته و تامین نبودن مالی زن، مشکلات عدیده ای را برای او به وجود می آورد.این مشکلات چه بسا فشارهای جسمی و روحی و روانی را به زن تحمیل می نماید که خانواده را تحت تاثیر خود قرار می دهد؛لذا از این جهت نفقه زوجه اهمیت ویژه ای پیدا می کند. قانون مدنی در بیان حقوق و تکالیف زوجین، آنها را موظف به تشییدمبانی خانواده و تربیت فرزندان دانسته است و درجهت این همکاری تامین نفقه زن را بر عهده شوهر نهاده است و تر ک انفاق راجرم و قابل تعقیب از جانب صاحب حق دانسته است. مقاله حاضر که به روش توصیفی تحلیلی و با گردآوری اطلاعات به شیوهکتابخانه ای انجام پذیرفته اس ت، به مباحثی چون نفقه و طلاق ناشی از ترک انفاق، ضمانت اجرای ترک انفاق، آثار طلاق های ناشیاز ترک انفاق مورد بررسی قرار گرفته است و در انتها به نتیجه گیری در خصوص اهمیت خانواده در جامعه و نقش آن در تربیتفرزندان پرداخته است. امروزه با توجه به گسترش روز افزون طلاق و ارتباط تنگاتنگ آن با مشکلات اقتصادی که در حقیقت نقشبه سزایی در به هم پاشیدن نظام خانواده دارد، ضروری است با بررسی وظایف زوج، برای نیل به هدف جامعه مبنی بر نجات خانوادهها از مشکلات طلاق، راهکارها یی برای کاستن از طلاق های ناشی از مشکلات اقتصادی و عدم پرداخت نفقه مانند ایجاد اشتغالافراد بیکار و تغییر نگرش افراد در مورد وظایف شرعی و قانونی خویش ارائه شود.

کلیدواژه ها

ترک انفاق، تمکین، نشوز، طلاق.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.