بررسی تاثیر اختلاط جریان های مبدل آمین-آمین برH۲S Loading واحدهای شیرین سازی گاز با MDEA

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس علوم و مهندسی جداسازی
  • کد COI اختصاصی: CSSE05_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی کشاورز

مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه دهم، واحد بهره برداری کارشناس ارشد مهندسی انرژی، رییس واحد ردیفهای گازی پالایشگاه دهم.

نادر بنی عامریان

مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه دهم، واحد بهره برداری کارشناس ارشد مهندسی شیمی، نوبتکار ارشد پالایش اتاق کنترل مرکزی پالایشگاه دهم.

محمد نعمتی

مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه دهم، واحد بهره برداری کارشناس ارشد مهندسی شیمی، ریاست بهرهبرداری پالایشگاه دهم.

علی زارعی

مجتمع گاز پارس جنوبی، پالایشگاه دهم، واحد بهره برداری کارشناس ارشد مهندسی شیمی، کارشناس برنامه ریزی تولید و تعمیرات پالایشگاه دهم

چکیده

پارامتر H۲S Loading به عنوان مهمترین پارامتر در تعیین وضعیت عملکردی MDEA در واحدهای شیرین سازی شناخته شده است. نشتی داخلی مبدل صفحه ای آمین-آمین و باز بودن مسیرهای تخلیه (Drain) جریان های Lean و Rich مبدل از علل عملیاتی موثر بر این پارامتر می باشند که معمولا شناسایی آن ها حین عملیات مشکل بوده و نیازمند واکنش سریع می باشد. مطالعه حاضر به بررسی اثر این عوامل بر H۲S Loading از طریق ترکیب دو ابزار شبیه سازی ASPEN Hysys V۸ و زبان برنامه نویسی C++ می پردازد. نقش متغیرهای عملیاتی مهم شامل شدت جریان نشتی داخلی یا اختلاطی آمین، شدت جریان آمین در گردش و سطح مایع آمین در تانک بررسی گردیده است. در پایان مدت زمان ۳۰ دقیقه به عنوان زمان طلایی حداقلی برای بازگرداندن شرایط عملیاتی به حالت نرمال و جلوگیری از توقف واحد و خسارات ناشی از اختلاط بیش از حد جریان های آمین پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

شیرین سازی گاز، MDEA ، شبیه سازی، H۲S Loading، مبدل های آمین- آمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.