دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز فرهنگ ایثار و شهادت از نگاه قرآن و روایات

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
  • کد COI اختصاصی: FPCSM01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فائض

عضو هیت علمی گروه مدیریت مالی،واحد سمنان،دانشگاه آزاد اسلامی ،سمنان، ایران

فاطمه جباری

دانشجوکارشناسی ارشد گروه مدیریت مالی ،واحد سمنان،دانشگاه آزاد اسلامی ،سمنان ،ایران

چکیده

اسلام در عین حال که دین صلح و مدارا است، دین قوت و قدرت و جهاد نیز هست و به هیچوجه اجازه تسلط کفار و مشرکان و ظالمان را بر مسلمانان نمی دهد و با هر گونه ستم پذیری و ذلت، مخالف است. از این رو، واژه ها و مفاهیم جهاد، ایثار و شهادت در اسلام، قداست و ارزش و جایگاه خاصی دارند. در اسلام، شهادت، مرگ سرخ مبتنی بر شناخت و آگاهی و بر مبنای آزادی و اختیار در مبارزه علیه موانع تکامل و خطوط انحرافی و طاغوتی است که مجاهد با همه منطق و شعور و بیداری خود انتخاب می کند و شهید که جان خود را در راه خدا و ارزشهای متعالی و انسانی ایثار مینماید، فردی است پیوسته و باقی به حق و متنعم از نعمات الهی. بیان مقام و منزلت ایثارگران و شهدا به عنوان یک سنبل و نماد استقامت درطول تاریخ احیای باد و خاطرات مقام و منزلت ایثارگران و شهیدان از اهداف نگارش این مقاله به شمار می رود در این مقاله فرهنگ ایثار و شهادت از دیدگاه قرآن واحادیث و اندیشمندان متفکر دینی و ویژگی های ایثارگران و شهدا در فرهنگ دینی و عوامل تقویت کننده این فرهنگ در جامعه بررسی شده و در پایان، چنین نتیجه گیری شده است : از جان گذشتن، فداکاری و کشته شدن در راه خدا ساده ترین تعریف از ایثار و شهادت است و شهید به مقامی می رسد که هم ردیف انبیا و اوصیا قرار می گیرند و نه تنها مورد مغفرت الهی قرار می گیرد به مقامی می رسد که به اذن خدا دیگران را شفاعت می کند. شهادت در راه خدا تبلوری یافته حیات طیبه و عزتمندی و عزت آفرین است و در پایان شهادت کمال شهید است زیرا او به جایی رسیده که مقام وصال و قرب است و بی حجاب و بی پرده با حق دیدار می کند.

کلیدواژه ها

فرهنگ، ایثار، شهادت، آیات، روایات.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.