بررسی اثرفلاشینگ وسیدر و طول دوره شیردهی میش ها بر صفات عملکرد تولید مثل میش های نژاد کردی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی و محیط زیست با تاکید بر برنامه توسعه ملل
  • کد COI اختصاصی: TICNF07_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید کریمی

کارشناسی ارشد تغذیه دام ، دانشگاه سمنان

یداله چاشنی دل

عضو هیات علمی گروه علوم دامی ، دانشکده علوم دامی و شیلات ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خسرو قزوینیان

عضو هیات علمی گروه علومدامی، دانشکده دامپزشکی و دامپروری، دانشگاه سمنان

کیوان کرامتی

عضو هیات علمی گروه علوم پایه ، دانشکده دامپزشکی و دامپروری ، دانشگاه سمنان

چکیده

این مطالعه به منظور بررسی اثر برنامه های مختلف تغذیه ای کوتاه مدت (فلاشینگ) و هورمونی برعملکرد تولید م ثلی میش های نژاد کردی در فصل تولید مثل انجام شد . آزمایش با استفاده از نرم افزارآماری SAS (۲۰۰۲) در قالب طرح کاملا تصادفی تعداد ۶۰ راس میش نژاد کردی با ۶تیمارو ۱۰ تکرارمورد ازمایش، بررسی و مقایسه قرار گرفت وبا زمان های مختلف ۴۵، ۶۷ و ۹۰ روز از شیردهی با سن ۳ سال و با وزن میانگین ۵۰ کیلوگرم استفاده شد که ۳۰ راس آن استفاده از سیدر حاویپروژسترون در یک دوره ۱۴ روزه همزمان سازی شد و ۳۰ راس دیگر میش های کردی با همان زمان های ازشیردهی با جیره های غذایی فلاشینگ به مدت ۲۸ روز تغذیه شدند در ابتدا از روش های همزمان سازیفحلی استفاده از سیدر همراه با هورمون PMSG بررسی شد.بنابراین تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از : ۱-گروه ۴۵ روزگی از شیرگیری با سیدر ۲-گروه ۶۷ روزگی از شیرگیری با سیدر ۳-گروه ۹۰ روزگی ازشیرگیری با سیدر می باشد.در ادامه از ۳۰ راس دیگر به روش فلاشینگ نیز مورد بررسی انجام شد وتیمار ها عبارت بودند از : ۱-گروه ۴۵ روزگی از شیرگیری با فلاشینگ ۲- گروه ۶۷ روزگی از شیرگیری بافلاشینگ ۳- گروه ۹۰ روزگی از شیرگیرنیز می باشد . وبعد از دوهفته نیز از میش ها خونگیری شد.بطورکلی نتایج این مطالع ه نشا ن داد ک ه روش های همزمان سازی فحلی بخصوص سیدر گذاری قبل د وره جفتگیری همراه با تزریق هورمون میتواند عملکرد تولید م ثلی بویژه میزان دوقلوزایی و بره زایی در میش هایکردی با تولید مثلی پائین، تاثیر مثبت داشته باشد.

کلیدواژه ها

سیدر، فلاشینگ، میش کردی، فلاشینگ، PMSG

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.