مقایسه بین روش پلاستیسیته گسترده و متمرکز در تحلیل پوش آور قابهای شیبدار فولادی ساخته شده از مقاطع غیرمنشوری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF07_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید امیرخانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری

کاظم اسحاقیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مهندسی عمران، دانشگاه حکیم سبزواری

مجتبی لزگی نظرگاه

دانشیار، مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

گرچه استفاده از شبیه سازی اجزا محدود سه بعدی با استفاده از مدلهای مبتنی بر پلاستیسیته گسترده منجر به پاسخهای سازه ای بسیار دقیق میگردد، هزینه محاسباتی چنین مدلهایی بالا بوده و در تحلیل سازه های بزرگ با مقیاس واقعی عملا نمیتوان از آنها استفاده نمود . روشی دیگر برای لحاظ اثرات غیرخطی مصالح، استفاده از روش پلاستیسیته متمرکز و یا مفاصل پلاستیک است. در این مدل فرض بر این است که تمام رفتار غیرخطی در نقاطی خاص از المان اتفاق بیفتد که همان نقاطی است که انتظار میرود مفصل پلاستیک تشکیل شود. با این وجود، واضح است که این روش دقیق نبوده و در قابهای فولادی شیبدار ساخته شده از اعضای غیرمنشوری نمیتوان به سادگی محل تشکیل و طول مفصل را از قبل تعیین نمود. تاکنون مطالعه جامع و کاملی در زمینه ی بررسی میزان دقت و خطای ناشی از روش پلاستیسیته متمرکز در تحلیل پوش آور قابهای شیبدار فولادی ساخته شده از اعضای با مقطع متغیر گزارش نشده است. هدف از این تحقیق بررسی ارزیابی دقت مدل پلاستیسیته متمرکز جهت تحلیل پوش آور قابهای شیبدار فولادی ساخته شده از اعضای با مقطع متغیر از طریق مقایسه نتایج با مدلهای پلاستیسیته گسترده است. بدین منظور، تعدادی قاب فولادی شیبدار که تعداد دهانه، ارتفاع و عرض آنها با یکدیگر متفاوت است، انتخاب گردید . سپس تحلیل پوشآور این قابها با استفاده از دو روش پلاستیسیته گسترده و متمرکز انجام و پاسخهای قابها (برش پایه، منحنی نیرو-ظرفیت و ...) با یکدیگر مقایسه شدند.

کلیدواژه ها

تحلیل پوش آور، پلاستیسیته گسترده، پلاستیسیته متمرکز، قاب شیبدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.