اصول طراحی شهر هوشمند با رویکرد پدافند غیرعامل (مطالعه موردی : منطقه ۳ شهرخرم اباد )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF07_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن فرهادیان

کارشناسی ارشد پدافند غیر عامل

علی قنبری نسب

استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر

مهدی مدیری

استاد دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

شهر به عنوان خاستگاه تمدن بشری همواره مورد توجه نظریه پردازان علوم مختلف بوده است . فضای پیچیده شهر ، انسان های اندیشمند را برای رهایی از مشکلات و نارسایی ها در رسیدن به حد متعالی زندگی به فکر اصلاح و ایجاد ساختار های جدید شهری وادار نموده است. استفاده روز افزون از فنآوری اطلاعات و تکنولوژی در همه زمینه های اقتصادی و اجتماعی و رخنه آن به زندگی شهروندان باعث شده است، شهرها و فضاهای شهری با ساختاری متفاوت روبرو شوند وزندگی شهری دست خوش تغییرات اساسی شود. رشد شهرنشینی، توجه به پیامدهای مدرنیته در زندگی شهری را همراه داشته است. در چنین فضایی توجه به مولفه های شهر هوشمند و خلاق، یکی از مهمترین اولویت های برنامه ریزان و سیاست گذاران است،با در نظر گرفتن پدافند غیرعامل می توان به شهری هوشمند و امن در برابر تهدیدات و به اسایش شهروندان افزود.منطقه سه شهر خرم اباد دارای مشکلات زیادی از جمله نداشتن زیر ساخت های شهر هوشمند و بافت فرسوده ، نبود امکانات انلاین ، اینترنت عمومی ضعیف ، دسترسی های درمانی امنیتی بسیار کم مشکلات سایبری فراوران ، نیاز ضروری مردم این است که هرچه سریع تر به سمت شهری هوشمند حرکت کنند که ما در اینجا سعی کردیم مناطق اسیب پذیری را بررسی و واصول شهر هوشمند را طراحی کنیم که نتایج ان در فصل پنجم اورده شده است .جهت ارزیابی میزان بهره مندی منطقه ۳ خرم اباد از شاخص ها و اصول طراحی شهر هوشمند ازروش AHP بهره جسته وفرایندی نظری کالیبره کردن شاخص ها و پیاده سازی شاخص ها جهت تحلیلطراحی و تاب آوری منطقه ۳ نیز از روش تحلیل سلسله مراتبی معکوس(( IHWP و جهت استخراجراهکارهای کاهش استفاده خواهد شد. ابزار تجزیه و تحلیل اطلاعات نرم افزار GIS ۱۰ آسیب پذیری نیز از تکنیک SWOT خواهد بود.

کلیدواژه ها

شهر هوشمند – پدافند غیرعامل – منطقه ۳ شهر خرم اباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.