مطالعه حدود شکل پذیری و رفتار دینامیکی ساختمان های بتن مسلح بلند مرتبه با استفاده از سیستم قالب تونلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، سازه و زلزله
  • کد COI اختصاصی: CAUICNF07_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید بختیاری

کارشناس ارشد مهندسی سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

مجید رستمی بهنمیری

کارشناس ارشد مهندسی سازه، دانشگاه محقق اردبیلی

محمد زارعی اسفندآبادی

کارشناس ارشد مهندسی سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد امارات متحده عربی

چکیده

با توجه به سیستم مدرن قالب تونلی و طراحی و اجرای خاص، ضرورت انجام مطالعه در این زمینه و با در نظر گرفتن جنبه های مختلف طراحی بیش از پیش احساس می شود؛ مطالعات مختلفی در سالیان اخیر در زمینه ساختمان های دارای سیستم قالب تونلی انجام شده است. یکی از موضوعاتی که در این زمینه کمتر مورد توجه قرار گرفته است، توجه به تعداد طبقات متعدد و تحلیل های مختف در ساختمان های اشاره شده می باشد. از این رو در این مطالعه به بررسی رفتار ساختمان های دارای سیستم قالب تونلی با استفاده از نرم افزار پرفورم و تحلیل استاتیکی افزاینده و تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی، پرداخته شده است . متغیرهای مورد بررسی به ترتیب شامل ارتفاع طبقات ۱۵و ۲۰ و ۲۵ طبقه، رکورد ورودی زلزله )NORTHRIDEG و نوع تحلیل های مورد استفاده استاتیکی غیر خطی و دینامیکی تاریخچه زمانی می باشد. بدین ترتیب ۶ مدل سه بعدی ساختمان بتنی قالب تونلی توسط نرم افزار پرفورم شبیه سازی شدند و عملکرد آنها با توجه به نیروهای برشی و جابجایی افقی ایجاد شده با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. در پژوهش حاضر ابتدا سازه های بتنی ۲۰،۱۵و۲۵ طبقه را با نرم افزار ETABS مدلسازی کرده واز خروجی پوش نرم افزار ایتبس ضریب رفتار وشکل پذیریمحاسبه شده است، سپس در نرم افزار پرفورم سازه ها ابتدا مدلسازی شده سپس به تحلیل آن پرداخته شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که سازه ۲۵ طبقه میزان تغییرشکل آن بیشتر شده درنتیجه شکل پذیری آن هم بیشتر شده است و با افزایش طبقات وارتفاع سازه ضریب رفتار افزایش پیدا کرده است وضریب رفتار با شکل پذیری رابطه مستقیم دارد،شکل پذیری هم افزایش پیدا کرده است درنتیجه ۲۵ طبقه ضریب رفتار بیشتری نسبت به مدل های دیگری دارد درنتیجه شکل پذیری آن هم از بقیه سازه ها بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها

تحلیل استاتیکی غیرخطی، قالب تونلی، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی، نرم افزار پرفورم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.