مروری بر سیاستهای تامین مسکن برای گروه های کم درآمد شهری ( با تاکید بر سیاست اقدام ملی تولید و عرضه مسکن )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه معمار شهر، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_WTIAU-3-25_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کرامت اله زیاری

استاد تمام جغرافیا وبرنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

مریم فلاحت پیشه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران

چکیده

امروزه مسکن یکی از اساسی ترین نیازهای بشری است. از گذشته نیز دسترسی به یک سر پناه و مسکن مناسب، از مهم ترین مسائلی بوده کهانسان همواره با آن دست به گریبان بوده و تلاش نموده سر پناهی مناسب برای خود بسازد که او را از مخاطرات طبیعی در امان نگه دارد. مسکناز ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار می گیرد. مهم ترین کارکرد آن کارکرد اقتصادی است ، به طوری که بیش از ۳۰ درصد درآمد ماهیانه خانوار رابه خود اختصاص می دهد. علاوه بر بعد اقتصادی ، مسکن از بعد اجتماعی و کالبدی نیز حائز اهمیت است. بخش مسکن به دلیل اشتغال زایی وارتباط با بسیاری از بخشهای دیگر اقتصادی، به عنوان ابزاری مناسب در جهت تحقیق سیاسمتهای اقتصادی و توسعه ای عمل میکند. لذا دولتها با ویژگی های گوناگون اقتصادی، اجتماعی و سیاسی برای حل کردن مسائل مربوط به مسکن اقدام کرده اند و در این راستا سیاست و برنامههای مختلفی برای تامین مسکن اقشار آسیب پذیر شهری را به کار گرفته اند . در این بین اقشار آسیب پذیر شهری به عنوان قشر ناتوان درتامین مسکن برای خود، باید در هدف گذاری سیاستگذاری مسکن مورد توجه بیشتری قرار گیرند. شناخت و بررسی وضعیت مسکن، منوط بهشناسایی و تحلیل عوامل تاثیرگذار بر مسکن است. این مقاله نیز در راستای بررسی سیاستهای تامین مسکن به شناسایی عوامل موثر درسیاستگذاری مسکن اقشار آسیب پذیر شهری پرداخته است .

کلیدواژه ها

مسکن, برنامه ریزی مسکن, سیاست گذاری, اقشار کم درآمد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.