ارائه مدل سودآوری شرکت های نوپا به منظور توسعه اقتصاد شهری, مورد مطالعه: پارک های علم و فناوری شهر تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه اقتصاد و برنامه ریزی شهری، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_UREP-3-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عادل

دانشجوی دکتری کارآفرینی، دانشکده مدیریت و حسابداری ، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، قزوین، ایران

آیت اله ممیز

استادیار کارآفرینی، دانشکده کارآفرینی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

حامد رحمانی

استادیار مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، قزوین، ایران

حبیب الله طاهرپور کلانتری

استادیار مدیریت، موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی، تهران، ایران

چکیده

یکی از ارکان مهم موثر بر زیست بوم شرکت های نوپا، سرمایه و وجود موسسه ها و نهادهای سرمایه گذاری است که نقش مهمی در شکل گیری، رشد و موفقیت کسب وکارهای نوپا دارند. با توجه به اهمیت توسعه اقتصاد شهری استفاده از یک مدل سودآوری مناسب در جهت تامین مالی و جذب سرمایه شرکت های نوپا به منظور توسعه کسب وکار و ورود موفق به بازار امری ضروری است. این پژوهش با هدف تعیین عوامل موثر و میزان تاثیرگذاری آن ها در سودآوری شرکت های نوپا انجام شده که از نظر هدف کاربردی است و به شیوه پیمایشی مقطعی و علی انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بوده است. جامعه آماری شرکت های نوپا مستقر در پارک های علم و فناوری تهران بوده که با روش نمونه گیری سهمیه ای تعداد ۱۶۸ پرسشنامه قابل بهره برداری از آن ها جمع آوری شد. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است که بر اساس تحلیل عامل اکتشافی شش عامل اصلی اثرگذار بر سودآوری شرکت های نوپا شناسایی شد که عبارت اند از: ۱-قدرت و کیفیت تیم کارآفرین، ۲-مزیت رقابتی، ۳-زیرساخت یا بستر مناسب، ۴-پایداری، ۵-بازاریابی ثانویه و ۶-شرایط اقتصادی و سیاسی. همچنین، با توجه به نتایج رگرسیون مشخص شد که عامل ۴- پایداری بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته دارد. عوامل ۳- زیرساخت یا بستر مناسب، ۶- شرایط اقتصادی و سیاسی، ۵-بازاریابی ثانویه، ۲-مزیت رقابتی و ۱-قدرت و کیفیت تیم کارآفرین به ترتیب بعد از عامل ۴ بر متغیر وابسته سود تاثیرگذارند.

کلیدواژه ها

اقتصاد شهری, تامین مالی, سرمایه گذار خطرپذیر, سودآوری, شرکت های نوپا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.