نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین به عنوان یک پیش بینی کننده جدید مرگ و میر در بیماران مبتلا به سپسیس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 29، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-29-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر قره باغی

Department of Infectious Diseases, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran

محمد امین ولیزاد حسنلویی

Department of Anesthesiology, School of Medicine, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran

محمد فرومندی

Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran

محمدرضا پاشائی

Department of internal medicine, School of Medicine, Patient Safety Research Center, Clinical Research Institute, Urmia University of Medical Science, Urmia, Iran

چکیده

سابقه و هدف: سپسیس نوعی سندرم شامل ناهنجاری های فیزیولوژیکی، پاتولوژیک و بیوشیمیایی ناشی از عفونت است. تاکنون مطالعات محدودی برای بررسی ارزش پیش آگهی نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین انجام شده است. این مطالعه با هدف تعیین نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بیماران با سپسیس بستری در بخش مراقبت های ویژه اجرا شد. مواد و روش ها: تمام بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه با تشخیص سپسیس وارد مطالعه شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل، سن بیمار ۱۸ سال و بیشتر،  ابتلا به سپسیس و بستری بیش از دو هفته (در متن مقاله دو روز گفته شده است) در بخش مراقبت های ویژه بود. یافته ها: ۷۵ بیمار با میانگین سنی ۷۲.۳۴ سال ارزیابی شدند. ۵۷.۸ درصد از بیماران فوت کردند. میان نوتروفیل روز دوم و سوم در بین بیماران فوت شده و ترخیص شده تفاوت معناداری وجود داشت. نسبت درصد نوتروفیل به آلبومین در بدو پذیرش، روز دوم و روز سوم به ترتیب ۳۱.۲۶، ۳۳.۳۶ و ۳۴.۳۱ بود که تفاوت معناداری بین افراد فوت شده و ترخیص شده مشاهده نشد (۰.۰۵P> ). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد نسبت نوتروفیل به آلبومین در بیماران فوت شده بیشتر و میزان آلبومین در بیماران فوت شده کمتر از بیماران ترخیص شده بود. هرچند این تفاوت از نظر آماری معنادار نبود. همچنین درصد نوتروفیل، مدت زمان تهویه مکانیکی و مدت زمان بستری در بیماران فوت شده به طور معناداری بیشتر از بیماران ترخیص شده بود.  

کلیدواژه ها

Neutrophil-to-Albumin Ratio, Sepsis Mortality, Septic Shock, سپسیس مرگ ومیر, شوک سپتیک, نسبت نوتروفیل به آلبومین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.