امکانسجی استفاده از گاز احتراق به جای گاز طبیعی در فرایند فرازآوری با گاز در جهت کاهش گازهای گلخانه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی چالش های محیط زیست: صنعت و معدن سبز
  • کد COI اختصاصی: NCECM01_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال ابوبکری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

حامد نامدار

دانشجوی دکتری مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

آرزو جعفری

دانشیار گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

مهرداد منطقیان

استاد گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس

گودرز احمدی

استاد گروه مهندسی مکانیک و هوافضا ، دانشکده مهندسی کولتر، دانشگاه کلارکسون آمریکا

چکیده

با توجه به نیاز روزافزون به انرژی و همچنین گذر از عمر تولید طبیعی مخازن و افزایش میزان آب تولیدی، توسعه ی روشهای نوین در جهت تسهیل انتقال نفت از مخازن زیرزمینی به سطح و حداکثر سازی آن یکی از اولویتهای پژوهشی در حوزه ی انرژی در سطوح بین المللی میباشد. یکی از روشهایی مورد استفاده جهت انتقال نفت به سطح، روش فرازآوری با گاز میباشد. در این روش گاز با فشار به درون لوله مغزی داخل چاه تزریق شده و با تغییر چگالی نفت، فشار هیدرواستاتیک وارد بر ته چاه ناشی از ستون نفت را کاهش میدهد و از این طریق موجبات انتقال نفت به سطح میشود. از طرفی از آنجایی که یکی از متغیرهای اساسی تاثیرگذار در فرا یند فرازآوری با گاز، نوع گاز تزریقی به درون چاه و مشخصات آن میباشد، لذا در این مطالعه با هدف کاهش آلاینده های زیست محیطی و گاز های گلخانه ای از گاز احتراق به عنوان گاز تزریقی استفاده خواهد شد. استفاده از گاز احتراق علاوه بر مزیتهای زیست محیطی دارای مزیتهای اقتصادی نیز میباشد . زیرا باعث میشود گازهای طبیعی که در حال حاضر در فرایند فرازآوری با گاز به کار میروند در دسترس جهت فروش قرار گیرند . نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از گاز احتراق در فرایند فرازآوری با گاز از لحاظ افزایش تولید به صرف تر از تزریق گاز طبیعی می باشد.

کلیدواژه ها

فرازآوری با گاز، گاز احتراق، تولید نفت، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.