بررسی رو شهای استحصال منیزیم از شورابه ها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی چالش های محیط زیست: صنعت و معدن سبز
- کد COI اختصاصی: NCECM01_160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 842
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشدفرآوری مواد معدنی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
عضو هیات علمی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه استادیا ر، فرآوری مواد معدنی
چکیده
در سالهای اخیر، استخراج فلزات و یون های فلزی از آب دریا به خصوص در کشورهایی که با کمبود منابع معدنی مواجه اند اهمیت فراوانی یافته است، که این امر در ابتدا به دلیل کاهش منابع معدنی روی زمین بوده اما پس از گسترش واحد های شیرین سازی آب دریا در سطح دنیا و مشکلات زیست محیطی ناشی از تخلیه جریان زائد این واحد ها، استخراج فلزات از جریان زائد به منظور کاهش مشکالت زیست محیطی و همچنین کاهش هزینه های مربوط به واحد شیرین سازی دلیلی دیگر بر انجام آن افزوده است. عملیات استخراج در ابتدا محدود به افزودن ترکیبات شیمیایی و عملیات ترسیب بود اما به تدریج استفاده از رزین های تبادلگر یونی و جاذب ها متداول گردید و در سالهای اخیر فناوری غشایی بوده است که به عنوان روشی جدید و کم هزینه، هم از نقطه نظر مادی و هم از نقطه نظر زیست محیطی، سهمی عمده از فعالیت ها را به خود اختصاص داده است. در این پژوهش سعی شده است که با توجه به کاربرد های عمده فلز منیزیم و همچنین حل مسائل زیست محیطی، روش های استخراج فلزات و به ویژه منیزیم از آب دریا تشریح شده و مزایا، معایب آن ذکر گردد.کلیدواژه ها
منیزیم، آب دریا، فیلتراسیون غشایی، محیط زیست، شورابه هامقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.