بررسی و تحلیل رضایت مندی از عملکرد مدیریت شهری با میزان مشارکت شهروندان در امور شهری( شهر بجستان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF14_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اخگری

هیئت علمی دانشگاه پیام نور

سعیده سادات احمدنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری- آمایش شهری- دانشگاه پیام نور واحد فردوس

چکیده

امروزه موضوع مشارکت شهروندان در امور شهرها، در صدر گفتمان های اجتماعی و سیاسی قرار دارد و همه از آن به عنوان عنصری مهم در جهت رسیدن به دموکراسی و توسعه پایدار سخن گفته اند.بنابراین برای پاسخگویی به نیازهای توسعه شهری و توجه به سهم آیندگان، به ناچار باید اداره امور زندگی شهری بر مبنای الگوی مشارکت هدفمند،آگاهانه و داوطلبانه شهروندان برنامه ریزی شود.جلب مشارکت شهروندان در اداره شهر از نظر اجتماعی باعث افزایش همکاری های اجتماعی می شود.عدم مشارکت شهروندان، هم برای مدیریت شهری و هم برای ساکنین شهر پیامدهای منفی خواهد داشت. مشارکت شهروندان، برنامه های شهری را مشروعیت بخشیده و آن را نهادی می سازد.برای پاسخگویی به نیازهای توسعه شهری و توجه به سهم آیندگان به ناچار باید اداره امور زندگی شهری را بر مبنای الگوی مشارکت هدفمند،آگاهانه و داوطلبانه شهروندان برنامه ریزی کنیم. نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که ۲۹,۸ درصد از پاسخگویان رضایت مندی خود را از عملکرد مدیریت شهری را زیاد و خیلی زیاد، اعلام نموده اند.یعنی کمتر از ۳۰درصد مردم از عملکرد شهرداری رضایت کامل دارند و حدود ۷۰ درصد مردم از عملکرد شهرداری رضایت متوسط،کم وخیلی کم دارند.در مقابل ۳۸,۸ درصد از شهروندان تمایل خود به مشارکت را زیاد و خیلی زیاد، اعلام نموده اند.مقایسه این درصدها نشان دهنده گام مثبت شهروندان و دستی است که به سوی مسئولین دراز می کنند.چرا که تمایل به مشارکت آنها در امور شهری و همکاری شان با مدیریت شهری به طور متوسط بیش از رضایت مندی شان از وضعیت موجود و عملکرد مدیریت شهری است. با شناخت و آگاهی از نظرات شهروندان نسبت به عملکرد شهرداری، نهاد مورد نظر میتواند با پوشش نقاط ضعف خود از طریق برنامه ریزی های مدون و مدیریت صحیح، میزان نارضایتی شهروندان را کاهش دهد. لذا به دنبال کاهش یافتن نارضایتی، انگیزه و سرزندگی شهروندان افزایش می یابد که این عامل باعث میشود، در آینده شاهد شهری پویا باشیم. وقتی رضایت شهروندان فراهم شود، افراد تمایل بیشتری به مشارکت با شهرداری نشان می دهند.

کلیدواژه ها

مدیریت شهری،توسعه شهری، مشارکت،شهروندان،بجستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.